“Suprotnosti se nadopunjuju”: U Dnevnom boravku GDCK Virovitica otvorena izložba bračnog para Vlašiček

U Dnevnom boravku Gradskog društva Crvenog križa Virovitica danas (utorak) je otvorena prva zajednička izložba bračnog para Lidije i Tome Vlašiček pod imenom “Suprotnosti se nadopunjuju”.

Tomo Vlašiček od 1992. godine izlaže kao član Likovnog kuba „Nikola Trick“, a kasnije mu se u likovnom radu priključila i supruga Lidija.

– Moj suprug je samozatajan, voli raditi, a meni je prepušteno da predstavljam naš zajednički rad. Nadopunjujemo se. Sjednemo i razgovaramo o tome što radimo. On ima svoj stil – počeo je s naivom, a kasnije se razvio u drugim smjerovima. Ja sam više apstraktni tip. Kroz žučne rasprave s obostranim prigovorima izvlačimo najbolje iz naših ideja, što se vidi po radovima. To su slike pune pozitivne energije – predstavila je zajednički rad Lidija Vlašiček.

IMG_4179

Izložbu je, u nazočnosti stalnih korisnika Dnevnog boravka GDCK Virovitica, posjetitelja likovnih izložbi, predsjednice Likovnog kluba „Nikola Trick“ Ivane Molnar i voditeljice Dnevnog boravka GDCK Virovitica Sanje Kolar, otvorila zamjenica virovitičkog gradonačelnika Vlasta Honjek – Golinac.

– Ova izložba je još jedna potvrda odlične suradnje Likovnog kluba „Nikola Trick“ i Dnevnog boravka GDCK Virovitica. Nadam se da će izložba privući veliki broj zaljubljenika u likovnu umjetnost – rekla je Vlasta Honjek – Golinac.

Ukupno 45 slika rađeno je u tehnici akril na platnu ili akril na papiru. Tomo Vlašiček u svojim radovima orijentirao se na pejzaže, ženske i životinjske likove, dok kod Lidije prevladavaju apstrakcija i cvijeće.

Izložba će biti otvorena iduća dva mjeseca.

(icv.hr, mš, Foto: M. Šolc)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content