Tim Slatina za Hrvatsku osvojio četiri zlata u Brnu na 13. Europskim ljetnim igrama mladih s invaliditetom Emil Open

Četiri zlata osvojio je Tim Slatina na 13. Europskim ljetnim igrama mladih s invaliditetom Emil Open koje se održava u Brnu u Češkoj i na kojem, od 19. do 23. lipnja nastupa više od 500 natjecatelja iz 13 europskih zemalja.

Do zlata je došao slatinski kvartet, odnosno Valentino Šagud (OŠ Eugena Kumičića Slatina – skok u dalj), Mateo Vereš (OŠ Eugena Kumičića Slatina – bacanje kugle do 4 kilograma), Alen Bogdan (Industrijsko obrtnička škola Slatina – bacanje loptice 150 grama) i Danijel Bogdan (Industrijsko obrtnička škola Slatina – bacanje koplja).

Medalje su još osvajali – Danijel Bogdan (srebro u bacanje loptice 150 grama), Valentino Šagud (srebro u bacanju koplja). Alen Bogdan je bio 4. u trčanju, isto kao i Mateo Vereš u skoku u dalj, dok je Gabrijel Švarcinger (Oš Josipa Kozarca Slatina) osvojio 6. mjesto u bicikliranju na 400 metara.

Brno 2

Do sada je na ovim Igrama sudjelovalo više od 6.000 mladih sportaša i njihovih pratitelja iz više od 23 europske zemlje. Ove godine, na 13. izdanju ovog jedinstvenog projekta, sportaši se natječu u sedam sportova u različitim kategorijama. Tijekom Igara imaju priliku okušati se u raznim pokaznim sportovima i upoznati mnoge istaknute osobe iz sporta, kulture i javnog života. Osim sportske, Europske igre za mlade s invaliditetom donose i društvenu dimenziju. Discipline su upotpunjene bogatim popratnim i kulturnim programom.

Put u Brno je financirala Virovitičko-podravska županija, a voditeljice i mentorice su bile – Patricija Karaman, Anja Majdenić i Ivana Sabolić.

(www.vpz.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content