U Osnovnoj školi Ivane Brlić-Mažuranić u Virovitici i Područnoj školi u Milanovcu proveden preventivni projekt “Volim životinje” te kampanja “Postani policajac/policajka”

Policijski službenik Policijske uprave virovitičko-podravske Darko Gojmerac i službeni policijski pas za detekciju droga Stela, u suradnji s učiteljima osnovne škole, proveli su projekt “Volim životinje” i “Budi zakon – Postani policajac/policajka”.

Projekt “Volim životinje” provodi se u nižim razredima osnovnih škola, a cilj mu je omogućiti djeci da kroz različite sadržaje usvajaju vrijednosti nenasilja, suosjećanja i poštivanja različitosti vrsta. U sklopu toga policijski službenik je upoznao učenike sa službenom obukom koju je Stela morala proći – njenom osnovnom školom, kako bi postala službeni policijski pas, a oboje su im pokazali kako izgleda jedan od zadataka koji Stela mora odraditi tijekom svog radnog dana.

Upoznajući djecu o načinima na koje mogu donositi humane odluke o dobrobiti za životinje, a posredno i za sebe same, stariji osnovnoškolci su upoznati i s kampanjom “Budi zakon – Postani policajac/policajka” koju provodi Ministarstvo unutarnjih poslova.

– Podsjećamo da Ministarstvo unutarnjih poslova trenutno ima raspisana dva natječaja. Jedan je namijenjen osobama koje nisu starije od 28 godina i završile su srednju školu, a riječ je o Programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka. Drugi natječaj namijenjen je mladima koji nisu stariji od 19 godina i završili su prva dva razreda srednje škole u četverogodišnjem trajanju, a riječ je o upisu učenika u III. razred srednje Policijske škole ”Josip Jović”. Sve koji završe bilo koji od ova dva oblika školovanja čeka siguran posao, a imaju i mogućnost napredovanja i nastavka školovanja. Ministarstvo pravosuđa također je raspisalo i natječaj za pravosudnog policajca, čije školovanje se također provodi u srednjoj Policijskoj školi “Josip Jović”. U programima školovanja polaznicima i učenicima osigurani su smještaj i prehrana, odora i sportska oprema, knjige i školski pribor, mjesečna naknada za osobne potrebe i dodatno osiguranje od posljedica nesretnog slučaja, a kategorizirani sportaši imaju pravo i na pojačanu prehranu i nastavak trenažnog procesa. Sve koji završe školovanje čeka siguran posao, a imaju i mogućnost napredovanja i nastavka školovanja- poručili su iz PU virovitičko-podravske.

dg 1 Custom

(PU virovitičko-podravska)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content