VIDOVO 2024. Veseli Podravci kroz večer tradicijskih podravskih pjesama Pitomačane i goste prisjetili na nekad zaboravljene pjesme Podravine

U povodu proslave Dana općine Pitomača – Vidova 2024., danas (subota) je na Trgu kralja Tomislava, održana Večer tradicijskih podravskih pjesama pod nazivom “Podravino moja mila”. 

-Uvod u Večer novih pjesama 31. po redu izdanja Glazbenog festivala “Pjesme Podravine i Podravlja” je revijalna večer koja je ove godine posvećena tradicijskim podravskim pjesmama nastalim još iz doba Blaža Lengera pa sve do onih koje su izvedene i na Glazbenom festivalu. Time želimo promovirati pjesme koje uistinu predstavljaju tradicijsku podravsku glazbu i na temelju kojih se stvaraju nove pjesme i novi sadržaji Glazbenog festivala. Uz Vesele Podravce ove godine su se pridružili i glazbenici koji su podravsku pjesmu svirali tijekom svih ovih godina postojanja našeg Festivala. Tako da smo na ovaj način ispunili i uvjet Hrvatskog društva skladatelja da tradicijsku glazbu promoviramo kao uvod u Večer novih pjesama, a publici smo priuštili prisjećanje na nekad zaboravljene pjesme u Podravini – rekao je Rajko Stilinović, direktor Glazbenog festivala. 

Tim povodom, Veseli Podravci pjesmama poput “Podravino moja mila”, “Dobro jutro moj svečaru”, “Kad bi znala mila kćeri”, “Pitomača mjesto pokraj Drave”, “Sviraj mi noćas valcera dva” i brojnim drugima donijeli su ‘podravski štih’ u Pitomaču. 

(www.icv.hr, ib, foto: I. Barčan)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content