Virovitička tenisačica Tea Lovreković sudjelovala na povijesnom nastupu Hrvatske padel reprezentacije u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo

Tea Lovreković, članica Teniskog kluba “Didon” iz Virovitice, upisala se u povijest kao članica prve hrvatske ženske padel reprezentacije koja je sudjelovala na kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Padel, sport sličan tenisu koji se igra isključivo u parovima, trenutno doživljava veliku ekspanziju s preko 10 milijuna igrača diljem svijeta.

Kvalifikacije su održane od 6. do 10. lipnja u Oslu, gdje su Hrvatice nastupile u skupini B. Nažalost, hrvatska reprezentacija doživjela je poraze od Poljske, Austrije i Švicarske, pri čemu su svi mečevi završili rezultatom 3:0 za suparničke ekipe.

Tea Lovreković, koja je studentica pete godine Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, također radi kao trenerica tenisa i instruktorica padela. Svoje padel vještine usavršavala je tijekom studiranja u španjolskoj Valenciji, poznatom središtu za ovaj sport.

Unatoč rezultatima, ovaj povijesni prvi nastup Hrvatske ženske padel reprezentacije predstavlja značajan korak za promociju i razvoj padela u Hrvatskoj. Lovreković i njezine suigračice nadaju se kako će njihovo sudjelovanje potaknuti daljnji interes i podršku za ovaj uzbudljivi sport.

(www.icv.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content