Vrećari iz Viljeva skuhali najbolji čobanac na 2. Čobanijadi u Crncu: “Uz ljubav prema kuhanju, potrebna je i dobra paprika”

Dobrovoljno vatrogasno društvo Crnac u sklopu ovogodišnjeg obilježavanja Dana općine, organiziralo je u nedjelju, 16. lipnja drugu Čobanijadu u Crncu.

Uz lijepo i sunčano vrijeme, u dvorištu osnovne škole 23 ekipe iz Orahovice, Velikog Rastovca, Čačinaca, Zdenaca, Viljeva, Donjeg Miholjca i drugih mjesta u okolici okušale su se u kuhanju ove poznate slavonske delicije.

Nakon nešto više od tri sata kuhanja stručno ocjenjivačko povjerenstvo koje su činili poznati kuhar Zoran Putniković iz Orahovice kao predsjednik te Tomislav Kunštek i Tomo Pleša kao članovi, dalo se na posao. Kako su sami rekli, posao nije bilo lak, ali bilo je i stvari na koje moraju ukazati osobama koje su odlučuju kuhati čobanac. Posebno je potvrdio obraćajući se svima predsjednik Povjerenstva Zoran Putniković.

-Bilo je jako dobrih uzoraka i baš kod njih su doslovno nijanse, pa na kraju i pola boda, odlučivali tko će biti ispred koga. Ipak, moram ukazati na ono što smo primijetili, a što se nikako kod kuhanja čobanca ne smije raditi. Naime, u dosta uzoraka su ljudi sve vrste mesa stavljali odjednom pa se jedno raspadne, a drugo uopće nije kuhano, zatim neki su bili preljuti, dakle ljutine mora biti, ali ne previše i posebno se mora paziti na gustoću. Kod nekih je to više bio gulaš nego čobanac i moram upozoriti one koji kuhaju da ne stavljaju svakakve začine u čobanac, to se osjeti i to nije dobro. Kada podvučem crtu, zadovoljni smo, bilo je odličnih uzoraka i ovo što sam rekao time ne želim nikoga obeshrabriti nego baš suprotno, ovo je savjet da drugi puta budu još bolji. Čestitam najboljima – rekao je Putniković.

Najbolji čobanac skuhala je ekipa Udruge Vrećari Viljevo sa 65 osvojenih bodova, drugo mjesto sa 62 boda pripalo je DVD-u Veliki Rastovac, a treće sa 61,5 bodom osvojila je ekipa Zagorjeli kotlić iz Crnca.

-Dali smo sve od sebe i kuhali kako najbolje znamo. Moje mišljenje je da za dobar čobanac moraš imati dobru papriku, ali prije svega čobanac moraš voljeti kuhati, prava ljubav prema kuhanju donosi dobar čobanac. Čestitam svim sudionicima i vidimo se nagodinu sigurno – rekao je glavni kuhar pobjednika Vrećara iz Viljeva Mirko Klopotan.

Nagrade najboljima uručili su predsjednik DVD-a Crnac i načelnik općine Mato Damjan.

-Prije svega moram se zahvaliti našem DVD-u na organizaciji, pokazalo se, još bolje i brojnije Čobanijade nego što je to bilo prošle godine. Lijepo je bilo biti u školskom dvorištu, puno ljudi, dobra i vesela atmosfera i jedna lijepa i velika promocija naše općine. Hvala svim sudionicima koji su došli iz mnogih gradova i mjesta, onim najboljima čestitam, a siguran sam da se vidimo i iduće godine – rekao je Damjan.

Nazočne je potom zabavljao Tamburaški sastav Kontra, a najsretniji na kraju bio je organizator.

-Kada smo prošle godine krenuli s ovom idejom, nismo znali što nas čeka, a evo u samo dvije godine i dvije održane manifestacije siguran sam kako smo napravili puno. Jako puno ljudi, dobra zabava i ono što je nama najvažnije, Općini smo dali sadržaj koji ju promovira, a našim sumještanima ono što ih okuplja i opušta. Od srca hvala svima koji su došli, kuharima i gostima i nadam se da je svima bilo lijepo – rekao je predsjednik DVD-a Crnac Danijel Holeš.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content