Đurđevčanki Kseniji Kolarević dodijeljeno najprestižnije priznanje Hrvatske obrtničke komore

Đurđevčanka Ksenija Kolarević, vlasnica obrta za proizvodnju drvene ambalaže „Koleks” iz Molvi, dobitnica je najprestižnijeg priznanja Hrvatske obrtničke komore.

U utorak, 2. srpnja u Zagrebu je održana Svečana akademija kojom je obilježen 30. Dan Hrvatske obrtničke komore. Na prijedlog Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije, gospođi Kolarević dodijeljenja je Plaketa „Zlatne ruke s pisanim priznanjem”. Nagradu je dobila zbog dugogodišnjeg vođenja obrta i uspješnog poslovanja, kao i doprinosa razvoju i promidžbi obrtništva.

Obiteljski obrt posluje od 1995. godine i u počecima obavljanja obrta, vlasnik obrta bio je pokojni suprug gospođe Ksenije, a ona je od samih početaka sudjelovala u razvijanju danas vrlo uspješnog poslovanja. Danas obrt stalno zapošljava 19 zaposlenika, a obrtnica Ksenija Kolarević je izuzetno aktivna u tijelima Udruženja obrtnika Đurđevac. Nakon smrti supruga, nastavila je obiteljski posao i uspješno razvila poslovanje. Danas želi očuvati tradiciju obiteljskog obrta pa tako s njom u obrtu radi i njezin sin.

Gospođa Ksenija predsjednica je Ceha proizvodnog obrta Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije, a također je predsjednica Sekcije drvoprerađivača Hrvatske obrtničke komore. Članica je Stručne radne skupine za izradu prijedloga Nacionalnog plana razvoja prerade drveta i proizvodnje namještaja Republike Hrvatske za razdoblje 2022.-2030.

Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije joj je dodijelila priznanje „Obrtnica 2020. godine“, a Hrvatska obrtnička komora dodijelila joj je 2023. godine Priznanje za izniman doprinos razvoju obrtništva i unaprjeđenju rada obrtničkih asocijacija.

(podravski.hr, foto: HOK)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content