OPĆINA PODRAVSKE SESVETE Potpisan Ugovor o sanaciji odlagališta otpada na lokaciji Šarije

U utorak, 2. srpnja, načelnik općine Podravske Sesvete Mladen Sitek potpisao je ugovor s tvrtkom Michieli-Tomić d.o.o. iz Pučišća o sanaciji odlagališta otpada na lokaciji Šarije.

Sanacija odlagališta otpada na lokaciji Šarije obavljat će se prema Planu uklanjanja otpada odbačenog u okoliš koje je izradila tvrtka Maxicon d.o.o.

Navedenim planom se definiralo tehničko-tehnološko rješenje uklanjanja otpada odbačenog u okoliš, a koje uključuje pripremne radove, iskop, oporaba i/ili zbrinjavanje otpada, zemljane radove te mjere sprečavanja daljnjeg odlaganja otpada.

-Svrha poduzimanja zahvata je uklanjanje otpada odbačenog u okoliš na lokaciji Šarije na području Općine Podravske Sesvete. Uklanjanje odbačenog otpada predstavlja aktivnost kojoj je cilj sprječavanje daljnjih nastanka štete i onečišćenja okoliša te smanjivanje, odnosno uklanjanje štete nastale u okolišu i povrat narušenog stanja okoliša u stanje prije nastanka štete – kažu iz Općine.

Na područjima na kojima je duže vrijeme odbačen otpad dolazi do onečišćenja tla, onečišćenja podzemnih i površinskih voda te mora, onečišćenja zraka kroz mogućnost pojave požara i razvoja neugodnih mirisa, raznošenje materijala utjecajem vjetra ili erozije.

Ukupna površina rasprostiranja otpada iznosi oko 2,65 hektara, dok dio zapadne depresije u sklopu koje je odložena većina otpada, ima površinu od oko 0,82 hektara.

Ukupna vrijednost Sanacije iznosi 109.646,88 eura s PDV-om. Na temelju zahtjeva Općine Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost donio je odluku kojom je Općini odobrio pomoć do 60 posto procijenjenih i opravdanih troškova ukupne investicije.

(podravske-sesvete.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content