U subotu, 27. srpnja, u Orahovici će se održati tradicionalni 14. Vatrogasni memorijal ”Damir Hornung”

Dobrovoljno vatrogasno društvo Orahovica u subotu, 27. srpnja, organizira tradicionalni 14. Vatrogasni memorijal ”Damir Hornung” posvećen poginulom hrvatskom branitelju, heroju koji je uz kolegu Franju Jusupa poginuo 7. srpnja u Tenji kao prvi poginuli branitelji s orahovačkog područja.

Memorijal će biti održan u središnjem gradskom parku s početkom u 9 sati, a uoči početka izaslanstva Grada i organizatora DVD-a Orahovica odat će počast Damiru Hornungu na njegovom vječnom počivalištu na gradskom groblju u Orahovici.

Memorijal će biti u dva dijela: igre odraslih vatrogasaca i djece.

-Sudjelovat će desetak ekipa operativaca u vatrogasnim vježbama, dakle u disciplinama koje su dio izlaska i provedbe vatrogasnih intervencija, a tradicionalno ćemo pripremiti i naš sada već poznati Fire challenge pojedinačno natjecanje operativnih vatrogasaca u savladavanju niz prepreka pod punom interventnom opremom – kaže predsjednik DVD-a Orahovica Tomislav Pezić.

Drugi dio biti će natjecanje za djecu, o čemu je više rekla voditeljica natjecanja Suzana Grgurić.

-Bit će to igre prilagođene djeci u cilju, prije svega dobre zabave, ali svaka igra imat će vatrogasnih elemenata kako bi ovo natjecanje imalo i karakter edukacije djece o vatrogastvu. Moram naglasiti kako mi kao društvo nastavljamo svoj način natjecanja koji smo sami i pokrenuli, a to je da su sva djeca pobjednici i da svi dobivaju zlatne medalje. Drago mi je da je to prihvaćeno i da su mnoga društva preuzela ovu našu ideju jer sva djeca uvijek moraju biti jednaka, a njihov dolazak i sudjelovanje u radu vatrogasnih društava je naša i njihova najveća pobjeda – rekla je Grgurić.

(www.icv.hr, vg)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content