Vozač (31) u Virovitici upravljao tehnički neispravnim vozilom- pod zabranom i bez sigurnosnog pojasa: U organizmu mu utvrđena prisutnost THC-a

Jučer je oko 12 sati u Virovitici u nadzoru prometa kontroliran vozač teretnog vozila kojemu je utvrđeno da upravlja vozilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom.

Provedenim preliminarnim vještačenjem na prisutnost droga i lijekova u organizmu kod 31- godišnjaka je utvrđena prisutnost THC-a, no stručni pregled krvi i urina je odbio.

Muškarac je upravljao tehnički neispravnim vozilom, što je utvrđeno izvršenim izvanrednim tehničkim pregledom vozila, a tijekom vožnje nije koristio sigurnosni pojas.

– Zbog utvrđenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama protiv 31-godišnjaka je podnesen obavezni prekršajni nalog kojim mu je izrečena propisana novčana kazna u iznosu od 3.160 eura te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od šest mjeseci. Za utvrđene prekršaje vozač je prikupio i 12 negativnih prekršajnih bodova- ističu iz PU virovitičko-podravske.

(PU virovitičko-podravska, foto: ilustracija)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content