Pitomački vatrogasci pravi operativci

DVD Pitomača nakon odrađene 120. godišnjice postojanja društva u 2014. godini u 2015. vratili su se u rutinski rad. Tokom protekle godine odradili su 16 intervencija na području cijele Općine u suradnji sa ostalim DVD-ima VZO i JVP Virovitica s kojom uspješno surađuju. Sretni su što se broj intervencija u odnosu na prethodne godine znatno smanjio i pao ispod 20, posebno jer im je autocisterna MERCEDES veći dio godine bila na dislokaciji na moru, a navalno vozilo Magirus staro je preko 40 godina i više nije pouzdano.

Još jednom apelirali su na vraćanje stalnog dežurstva u Pitomaču. Uputili su posebni zahvalnost zapovjedniku VZO Nevenu Milanoviću koje se posvetio uvježbavanju vatrogasaca dobrovoljaca s područja VZO na spremnosti i obuci za intervencije i s njima je odradio niz taktičkih vježbi. Posebno su ponosni na najmlađe – djecu i mladež, koji su se sa svakog natjecanja vraćali s diplomama i medaljama, čime je mladež stekla pravo za nastup na Državnom natjecanju o,.g u Puli. Rezultat je to rada voditeljica Maje Antoljak i Lolite Grlica. Da su im operativci pravi vatrogasci potvrđuju rezultati na operativnim natjecanjima u 2015. u Podravskim Sesvetama, Domaji, Varaždinskim Toplicama, Novom Marofu, zimskom KUP-u u Pitomači gdje su ostvarili odlične rezultate i čak 2 prva mjesta i pritom naučili rukovati raznom opremom i aparatima, a stečeno iskustvo mogu izravno primijeniti na intervencijama.Stalno se doškoluju i popunjavaju opremu prema financijskim mogućnostima, što Pitomača koristi kod svih događaja i manifestacija. Prošla im je godina bila jedna od mirnijih, ali svoj posao obavljaju odgovorno i profesionalno na Skupštini naglasio je zapovjednik Livio Lauš.

Rad DVD Pitomača pohvalio je načelnik Željko Grgačić i izrazio uvjerenje da će konačno u 2016. biti ponovno ostvareno stalno dežurstvo u Pitomači i nabavljeno novo kombi vozilo. Zapovjednik Neven Milanović obrazložio je ciljeve i način rad s operativnim vatrogascima. Posebnu pohvalu, vidjevši puno mladih, izrazili su gosti pobratimi DVD “Maksimir” iz Zagreba i ostali gosti. Na Skupštini Zahvalnice i Diplome primili su najmlađi, djeca i mladež, Vatrogasci učesnici doškolovanja za specijalnosti te spomenice za 10 godina Siniša Kos, za 20 g Hrvoje Slaviček i za 30 godina Božo Šokec.

(www.icv.hr, bm, Foto:Barica Mihoković)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content