Projekt “Virkoma” s ciljem poboljšanja vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije vrijedan 190 milijuna kuna

Danas (22. ožujka) je Svjetski dan voda, koji se ove godine obilježava 19. put. Opća skupština UN-a je rezolucijom od 22. prosinca 1992. godine odlučila da se 22. ožujka svake godine obilježi kao Svjetski dan voda. Također kako bi se posebno osvijestila problematika vode, razdoblje od 2005. do 2010. proglašen je Desetljećem voda, pod geslom Voda za život. Ovogodišnji slogan svjetskog dana voda je “Voda i sigurnost hrane”, s intencijom da se osvijesti problem pitke vode i gladi u svijetu.

Da itekako vodi brigu o vodama i ekološkoj zaštiti podzemnih voda govori i primjer virovitičkog Trgovačkog društva “Virkom”, koji je u sklopu Operativnog programa “Zaštita okoliša” 2007.-2013.godine izradio projekt s ciljem poboljšanja vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije na području grada Virovitice, susjedne općine Špišić Bukovice te naselja Brezik s područja općine Lukač.

Projekt je procijenjen na iznos od oko 190 milijuna kuna, a ova kapitalna investicija sa 71 posto sredstava sufinancirat će se iz sredstava Europske unije, a preostali iznos sufinanciraju Hrvatske vode te Virkom iz prikupljene naknade za razvoj. Kako ističe, Damir Marenić, direktor Virkoma, koji je ujedno i nositelj ovog EU projekta, radovi na aglomeraciji Virovitica počet će 29. ožujka ove godine.

(www.icv.hr, zc; Foto: Ilustracija)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content