Predavanje MORH-a u srednjoj školi S. Sulimanca Pitomača

5. travnja 2016. godine u Srednjoj školi Stjepana Sulimanca u Pitomači održano je motivacijsko predavanje na temu dragovoljnog vojnog osposobljavanja. Predavanju su prisustvovali učenici trećih i četvrtih razreda, s obzirom da je to uzrast učenika koji su na pragu punoljetnosti te pri kraju školovanja. Na izrazito zanimljiv i motivirajući način o programima školovanja MORH-a,  mogućnostima i uvjetima osposobljavanja, govorili su satnik Igor Mihalić i stožerna narednica Slađana Mirosavljević, pripadnici oružanih snaga RH.

Naime, obveza služenja vojnog roka ukinuta je odlukom Hrvatskog sabora, te se novaci od 1. siječnja 2008. ne pozivaju na obvezu služenja vojnog roka. Međutim, kandidati koji to žele, mogu biti upućeni na dragovoljno vojno osposobljavanje.

Osim ovog predavanja u Srednjoj školi Stjepana Sulumanca je nedavno proveden i upis u vojnu evidenciju. Upis u vojnu evidenciju redovna je godišnja aktivnost Ministarstva obrane koja se provodi sukladno Zakonu o obrani, i nije izravno povezana s dragovoljnim vojnim osposobljavanjem.

(www.ss-stjepana-sulimanca.skole.hr)

skola

skola2

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content