Idućih dana kiša i grmljavina, od sredine idućeg tjedna temperature rastu i preko 30°C

Prema najavama našeg meteorologa Kristijana Paljara od sredine sljedećeg tjedna izgledan je prvi ozbiljniji „napad“ ljeta, možda i +35°C. Do tada ulazimo u kraći promjenjiviji i nestabilniji vremenski period. Teško je izdvojiti dan kada kiše ili grmljavinskih pljuskova neće biti barem malo.

Najčešći i najrasprostranjeniji pljuskovi će biti sa subote na nedjelju, tijekom nedjelje te tijekom utorka. Lokalno su izgledni izraženiji grmljavinski pljuskovi. Temperature zraka u blagom padu. Jutarnje temperature zraka očekujemo od +13°C do +17°C. Najviše dnevne od +22°C do +26°C. Vjetra južni i jugozapadni , tijekom nedjelje u okretanju na sjeverni.

Početak sljedećeg tjedna i dalje će obilježiti promjenjivo i nestabilno vrijeme. U prvoj polovici tjedna svakodnevno očekujemo lokalne nestabilnosti. Temperature zraka postupno će rasti.

Od srijede do petka najviše dnevne vrijednosti temperature zraka iznad većeg dijela VPŽ trebale bi se kretati od +30°C do +35°C. Vjetar će u prvoj polovici tjedna biti sjevernih smjerova, od sredine tjedna u okretanju na južne smjerove. (www.icv.hr; KP)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content