U Virovitici proveden projekt “Jednaki unatoč različitosti”

Zajednica udruga HVIDR-a Virovitičko-podravske županije pod pokroviteljstvom Grada Virovitice, provela je projekt pod nazivom Jedinstveni unatoč različitosti. Projekt je proveden na Trgu Kralja Tomislava, prostoru Gradskog bazena i Domu strijelaca u Virovitici, a članovi Hvidri Virovitice, Slatine i Orahovice se većim stupnjem tjelesnog oštećenja prezentirali su građanima sportsko-rekreativne discipline, stolni tenis, viseću kuglanu, plivanje i streljaštvo.

Cilj ovog projekta kojeg branitelji u suradnji s Gradom Viroviticom provode već nekoliko godina za redom je promicanje tjelesne kulture radi unapređenja opće sposobnosti osoba s invaliditetom kao i psihosocijalna i tjelesna resocijalizacija i prilagodba svakodnevnom životu.

Kao rezultat ovog i sličnih projekta očekuje se učvršćivanje dostojanstva hrvatskih branitelja, posebno ratnih vojnih invalida sa većim stupnjem tjelesnog oštećenja.
Sudionike ovog projekta pozdravili su predsjednik Hvidre RH Josip Đakić, te gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin. (www.icv.hr; bs)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content