Udruga “Prvi znak” više nije ideja mladih stručnjaka već potreba

U prostorijama udruge u Gradskom društvu Crvenog križa Virovitica održana je 6. redovna Skupština Udruge „prvi znak“. Skupštini su nazočili redovni i podupirući članovi udruge, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Alen Bjelica, predstavnici medija te zainteresirani građani i stručnjaci. Dnevni red Skupštine sadržavao je 9 točaka među kojima su bile i usvajanje izvještaja i financijskog izvještaja o radu za 2015. godinu, izvještaj o izvanrednoj skupštini 2016. godine, usvajanje programa rada udruge i financijskog plana za 2017. godinu, izvještaj s edukacije redovne članice udruge Marije Grgić, održavanje roditeljskih sastanaka – podrška roditeljima i razno.

Udruga iza sebe ima iskustvo vođenja nekoliko projekata u suradnji s drugim udrugama i institucijama. Danas nailaze na problem sve većeg broja djece, osobito s autističnog spektra poremećaja kojima je potreban intenzivan rad koji premašuje njihove volonterske kapacitete. Udruga se trenutno financira prihodom od članarina i donacija, što je jedva dostatno za pokrivanje osnovnih troškova – režija, najma, potrošnog i didaktičkog materijala. Postojanje ove udruge više nije samo ideja mladih stručnjaka nego je postala POTREBA, te se nadaju da će javnost i naša županija postati prijatelji SVE djece, tako i njihovih malih korisnika koji nas danas trebaju možda nešto više od svojih vršnjaka kako bi kasnije mogli i druge obogaćivati svojim jedinstvenim doprinosom.

Udruga „Prvi znak“ u 2017. godini planira nastaviti individualni rad s korisnicima i savjetovanje roditelja, održavanje roditeljskih sastanaka, provedbu i završetak projekta „Podignimo svijest o autizmu“ prijavljenog na natječaj „Svjetlo na zajedničkom putu“ financiranog od strane HEP-a, provedbu grupnih radionica pod nazivom „Igrajmo se zajedno“ s ciljem promicanja uključivanja djece s teškoćama u razvoju u redovne vrtićke skupine, tiskanje letaka udruge, izrada priručnika za roditelje koji će sadržavati informacije o ranoj intervenciji u autističnom spektru poremećaja. Udruga se kontinuirano prijavljuje na natječaje za projekte i donacije koji se odnose na pružatelje socijalnih usluga, djecu s teškoćama u razvoju, osobe s invaliditetom te nabavu potrebnih didaktičkih materijala. Udruga će također, nastaviti organizirati edukacije ovisno o potrebama i mogućnostima članova. Donatori Udruge su: Ljekarna Grgić, Grafiti Becker i Boossport, kojima se, kao i svima ostalima koji su podržali i prepoznali njihov rad, zahvalila predsjednica Jelena Puzović.

(www.icv.hr, jp)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content