Senzacija na pomolu: Virovitičke košarkašice na korak do plasmana na Prvenstvo Hrvatske

Virovitičke košarkašice, popularne frajlice, na pragu su prave male senzacije. Iako su tek prošle godine u regionalnoj Mini basket ligi osigurale prvu pobjedu, nedjeljnom pobjedom na ŽKK Koprivnicom otvorile su si vrata nastupa na Prvenstvu Hrvatske, što bi ujedno bio i najveći uspjeh kluba.

Brojni roditelji i prijatelji virovitičkih košarkašica nedjelju su proveli u Koprivnici ne bi li pomogli u ostvarenju najvažnije pobjede u povijesti Ženskog košarkaškog kluba Virovitica. Naime, na rasporedu je bila utakmica protiv ŽKK Koprivnice koja im je u konačnici mogla otvoriti vrata prema plasmanu na Prvenstvo Hrvatske i na taj način nagraditi ove vrijedne djevojke i njihovog trenera za višegodišnji trud. Svjesne važnosti utakmice virovitičke „frajlice“ u utakmicu protiv Koprivnice ušle su pomalo nervozno te jednostavno nisu pronalazile put do protivničkog koša. Vidjevši da stvari ne idu u pravom smjeru trener Robert Fritz ubrzo je pozvao minutu odmora kako bi smirio svoje igračice te ohrabrio kapetanicu Miju Deskar koja je odigrala svoju najbolju četvrtinu u životu. Iako su je čuvale ponekad dvije pa i tri igračice jednostavno je bila nezaustavljiva te donijela vodstvo od pet koševa razlike na kraju četvrtine.

No da bi se dobio ovako kvalitetan protivnik morali su proigrati i drugi i tu su se prvenstveno ukazale Iva Kurjančić, Marta Leda Kalas i Tihana Majetić također odigravši svoje najbolje košarkaške minute do sada. Pridružile su ime se već standardno dobre sestre Cindrić (Frozenice od milja) te Palma Ramljak. Sve u svemu domaći navijači već na poluvremenu polako su se utišavali a razdragani Virovitičani burnim pljeskom pozdravili su svoje ljubimice za učinjeno u prvom dijelu. Ipak u nastavku se je očekivala neizvjesna utakmica jer se i minimalna pobjeda na početku činila kao prelijepi san da bi se je odjednom počelo razmišljati i o koš razlici koja može biti presudna u međusobnom omjeru. Raspištoljila se je Mia Deskar u stopu su je pratile sestre Frozen (Lucija i Lana Cindrić) dok je Iva Kurjančić doslovno u džep strpala njihovu najbolju igračicu.

Reket su odlično počele zatvarati Lana Grdić i Ena ištvanović, a veliki doprinos dale su Hana Deskar i Lea Ivačić. Uigranim orkestrom i ovaj puta uspješno je dirigirao trener Robert Fritz dovodivši obranu gotovo do savršenstva tako da su najbolje protivničke igračice jedva dolazile u priliku za čiste šuteve.

Možemo rezimirati da su frajlice danas osim uigranosti krasile izuzetna borbenost i mora se priznati da su srce ostavile na parketu.

Na kraju je bilo pomalo nestvarnih 36:20 rezultat koji ni najveći optimisti nisu očekivali, rezultat koji je Virovitičankama potpuno otvorio vrata prema Prvenstvu Hrvatske, nečemu o čemu su na početku prvenstva mogle samo sanjati.

Ne znam što reći na kraju, pohvalio bih sve svoje igračice na borbenosti i fanatičnom zalaganju, ali i upravu na čelu s našom predsjednicom Majom Deskar kao i naše navijače koji su i ovaj put došli u velikom broju uživajući u ovoj velikoj pobjedi rekao je na kraju vidno sretan trener Robert Fritz.

ŽKK Virovitica – ŽKK Koprivnica 36:20

Za Vtc: Deskar M. 16, Cindrić Lu. 6, Kalaš 6, Cindrić La. 2, Kurjančić 2, Majetić 2, Ramljak 2, Ištvanović, Ivačić, Grdić, Deskar H. Trener R. Fritz. (www.icv.hr, rc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content