Održana skupština tvrtke Virkom – nikad više investicija u vodne građevine

U prostorijama Grada Virovitice održana je Skupština virovitičke komunalne tvrtke Virkom d.o.o. Na sjednici kojoj su nazočili svi udjeličari načelnik općine Špišić Bukovica Hrvoje Miler, obnašatelj dužnosti načelnika Općine Gradina Marko Ajček, načelnik Općine Suhopolje Marijan Brlek, načelnik Općine Lukač Đuro Bukvić i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin, direktor tvrtke Damir Marenić između ostalog podnio je Godišnje izvješće o radu za 2016. godinu te je usvojen Plan gradnje komunalnih građevina u 2017. godini.

Iz Godišnjeg izvješća vidljivo je da su realizirana investicijska ulaganja u iznosu od čak 76.251.096,00 kuna dok je ostvaren ukupni prihod u iznosu od 18.539.789,00 kuna. Tvrtka je i ove godine poslovala pozitivno što naravno podrazumijeva i pravovremeno podmirivanje svih dugoročnih i kratkoročnih financijskih obveza. Izvedena su i nova 132 vodna priključka što sada čini brojku od čak 15.020 priključaka te 221 priključak na sustav odvodnje što ukupno čini 8.560 priključaka.

Iz Plan gradnje komunalnih građevina u 2017. godini svakako treba izdvojiti rekonstrukciju i dogradnju sustava odvodnje grada Virovitice i naselja Špišić Bukovica i Brezik u iznosu od 48 milijuna kuna te gradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u iznosu od 50 milijuna kuna kao i izgradnju sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda u naselju Gradina vrijednom 12 milijuna kuna te Suhopolja vrijednog 19 milijuna kuna.

Predsjednik Skupštine i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin uz pohvale za izvrstan rad tvrtke na čelu sa direktorom Damirom Marenićem istaknuo je najveće zadovoljstvo što će područje grada Virovitice do ljeta biti 99 % pokriveno vodovodnom i kanalizacijskom mrežom. Kako imamo određene planove u turističkom smislu jedan od prvih preduvjeta je zaštita okoliša, a u tijeku je uspostava takvog sustava da će se gubici vode svesti na najmanju moguću mjeru. Sve to radimo sa ciljem stvaranja povoljnih uvjeta za buduće investitore i dizanje standarda svih ljudi koji žive na ovom području naglasio je na kraju Ivica Kirin. (virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content