NE MARE ZA VLAK U samo nekoliko sati čak 14 vozača bez zaustavljanja prošlo pružnim prijelazima

Zbog nepovoljnog stanja sigurnosti u prometu, posebice zbog prometne nesreće na pružnom prijelazu u Podravskoj ulici u Virovitici koja je rezultirala smrću vozača, policijski službenici Postaje prometne policije u utorak od 10 do 14 sati proveli su akciju pojačanog nadzora prometa na prijelazima ceste preko željezničke pruge.

Izvršen je nadzor prometa na pružnim prijelazima u Podravskoj ulici u Virovitici i Pivnici Slavonskoj gdje je sankcionirano 15 vozača. Naime, utvrđeno je 16 prekršaja, od kojih se 14 prekršaja odnose na nezaustavljanje vozila na pružnom prijelazu. Naime Zakon o sigurnosti prometa na cestama propisuje da se na prijelazu ceste preko željezničke pruge u istoj razini, na kojemu nema uređaja za davanje znakova kojima se najavljuje približavanje vlaka, sudionici u prometu moraju zaustaviti, a preko željezničke pruge mogu prijeći tek kada se uvjere da prugom ne nailazi vlak ili neko drugo vozilo koje se kreće po tračnicama.

Obzirom na veliko pogoršanje stanja sigurnosti u prometu i smrtno stradavanje dvije te teško ozljeđivanje osam osoba u svibnju, na području Policijske uprave virovitičko–podravske policijski službenici će i nadalje pojačano postupati na utvrđivanju i sankcioniranju posebno četiri prekršaja koji su najčešći uzroci najtežeg stradavanja sudionika prometnih nesreća i to: upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog korištenja mobitela.

Policija nastavlja i s provedbom pojačanog nadzora vozača pod utjecajem alkohola tijekom ovoga tjedna u sklopu aktivnosti organizacije TISPOL, a u noći sa subote na nedjelju (9. i 10. lipnja) od 22 do 6 sati, na području cijele policijske uprave biti će provedena akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola. (www.icv.hr, ml)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content