OPREZ Ovdje nikako nemojte držati mobitel, prijete vam akne, kožne bolesti, ali i požar

Nekad smo sasvim normalno živjeli bez njih, no u današnje je vrijeme život bez mobitela gotovo nezamisliv. Uvijek su uz nas, a ako ne želimo probleme, dobro je znati gdje ih ne smijemo držati. Neke od najčešćih pogrešaka su prislanjanje mobitela uz kožu, držanje u prednjem džepu hlača ili pod jastukom, piše Aktualno.hr.
Ovo su mjesta na kojima mobitel ne biste trebali držati ako brinete o svom zdravlju:

U džepu
Premda je vrlo udobno i dosta ljudi to čini, nositi telefon u stražnjem džepu hlača nije preporučljivo jer telefoni imaju zaslone osjetljive na dodir pa vrlo lako mogu nazvati broj za hitne slučajeve, a da niste svjesni. Čak 30 posto hitnih poziva su slučajni. Možete ga lako zaboraviti i slomiti ili izgubiti.

Uz kožu
Nemojte držati mobitel uz kožu jer bakterije s ekrana prelaze na lice i mogu biti uzrok akni ili drugih bolesti kože. Osim toga, elektromagnetsko zračenje postaje jače. Dok razgovarate preko mobitela, ostavite najmanje 0,5 do 1,5 centimetara između uređaja i kože.

Na vrućim mjestima
Visoke temperature također su štetne za elektroniku. Ne preporuča se da ostavite svoj telefon u automobilu ili na plaži gdje je izložen suncu ili nekom izvoru topline.

Pod jastukom
Ne držite telefon pod jastukom. Ako vam noću često dolaze obavijesti, a zaslon zasvijetli to negativno utječe na proizvodnju melatonina i dovodi do problema sa spavanjem. Također, bilo je slučajeva eksplozije telefona i požara. Kad pokrijete telefon jastukom, povećavate šanse za pregrijavanje i izbijanje požara, pogotovo prilikom punjenja. Bolje je da ga punite dalje od sebe, svog kreveta i drugih ljudi, a po mogućnosti nikako preko noći. (aktualno.hr; foto: pixabay.com)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content