FOTO Bušetina pokazala veliko srce, na humanitarnom turniru prikupljena novčana sredstva za sijamske blizanke Kristinu i Valentinu

Prije nekoliko godina mlada obitelj Tambolaš počela je s izgradnjom obiteljske kuće u Bušetini. U međuvremenu su dobili sijamske blizanke Kristinu i Valentinu. Njihovo liječenje iziskivalo je pozamašna sredstva. Njihovi novi susjedi i sumještani odlučili su pomoći.

Bušetina je uvijek imala osjećaj za pomoć. U organizaciju akcije za pomoć obitelji Tambolaš su se uključili: Mjesni odbori iz Bušetine i Okrugljače, Nogometni klub Graničar Bušetina, Škola nogometa Graničar Bušetina, Dobrovoljno vatrogasno društvo Bušetina, bušetinski lovci, ŠRD “Linjak” iz Okrugljače, Škrinja Bušetine, bušetinski tamburaši koji sviraju u virovitičkom Rodoljubu, Udruga navijača GNK Dinamo iz Virovitice, pekara Pinokio…

IMG 5040 Custom

Organizirane su nogometne utakmice između lovaca, ribolovaca i vatrogasaca, navijača Dinama i igrača iz Bušetine i Okrugljače, dvije selekcije Škole nogometa Graničar Bušetine i na kraju između ekipa žena Bušetine i Okrugljače.

Zanimljive utakmice su okupile brojne gledatelje, koji su svojim dobrovoljnim prilozima sakupili pozamašnu svotu, a gledatelji su se mogli okrijepiti langošicama, lovačkim paprikašom i pićem.

Povjerenik GNK za Viroviticu i okolicu Tonček Pilek uručio je prigodne klupske poklone obitelji Tambolaš. Ovog puta rezultat nije bio bitan, ali treba spomenuti da su lovci i ribolovci bili bolji od vatrogasaca, koji su bili nekompletni zbog intervencije. Navijači Dinama su nadjačali domaću momčad. Utakmica dvaju selekcija Škole nogometa završila je bez pobjednika, pa su se nakraju izvodili penali. Žuta selekcija bila je bolja od plave.

IMG 5080 Custom

Kod žena, Okrugljača je bila uvjerljivija od Bušetine. Glavna zvijezda ženske utakmice bila je nekadašnja rukometašica Magdalena Bartolić Mazda. Nakon sportskog dijela riječ su preuzeli tamburaši. Druženje se nastavilo do kasnih noćnih sati.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

[g-gallery gid=”550896″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content