UPOZNALI SE S VATROGASNOM OPREMOM Dabar Virko u JVP Slatina dočekao mališane Dječjeg vrtića Suncokret

U srijedu, 9. listopada prostor JVP Slatina vrvio je glasovima mališana Dječjeg vrtića Suncokret.

Polaznici vrtića su se okupili u prostorima Javne postrojbe Slatina kako bi upoznali vatrogasnog dabra Virka koji ih je uveo u vatrogasnu djelatnost zajedno sa zapovjednikom JVP Slatine Stjepanom Venusom i njegovim zamjenikom Tomislavom Uherom koji je ujedno i idejni začetnik ove ideje za rad s djecom kao predsjednik Savjeta vatrogasne mladeži Virovitičko-podravske županije.

Mališani su mogli izbliza razgledati vatrogasno vozilo sa svom opremom, a vatrogasci su ih upoznali i s načinom dojave o požaru. Djeca su imala prigodu vidjeti i demonstraciju gašenja požara s vodom i pjenom, a i sami se okušati u pravljenju pjene za gašenje. Isto tako natjecali su se u najmlađoj vatrogasnoj natjecateljskoj disciplini – rušenju meta s brentačama, odnosno aparatima za gašenje s vodom.

Vatrogasac dabar Virko s djecom je vježbao, plesao i pjevao, a osobito ih je razveselio kada im je podijelio edukativne slikovnice kojima će na zanimljiv način igrajući se u narednih nekoliko dana u vrtiću, moći učiti o pozivu vatrogasac.

(www.icv.hr, VZ VPŽ)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content