Evo kako su blagdani protekli na našim prometnicama: Osam prometnih nesreća, tri bijega, 16 pijanih vozača

Policija je objavila sažetak aktivnosti u prometu koji se odnosi na prošli tjedan, odnosno na blagdansko razdoblje. Kako stoji u priopćenju tijekom proteklog tjedna je evidentirano 8 prometnih nesreća, 2 prometne nesreće sa ozlijeđenim osobama u kojima su 2 osobe zadobile lakše tjelesne ozljede i 6 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U 3 prometne nesreće počinitelji su napustili mjesto događaja, ali su sva tri počinitelja naknadno pronađena, dok su 2 prometne nesreće uzrokovali vozači pod utjecajem alkohola.

Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđeno 110 prekršaja, od kojih 16 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 31 prekršaj upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 12 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 2 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 1 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 1.94 g/kg je utvrđena u nadzoru prometa kod vozača osobnog automobila starosti 41 godinu koji je zatečen kako upravlja pod utjecajem alkohola u ponedjeljak, 23.12. u 23.45 sati u Slatini.

Najveća brzina kretanja vozila od 113 km/h izmjerena je u četvrtak, 26.12. u 22.55 sati u mjestu Pitomača gdje je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h.

Uhićene i zadržane osobe 

Temeljem čl. 134. Prekršajnog zakona uhićena je jedna osoba koja je upravljala vozilom pod utjecajem alkohola, no nije bila zadržana.

(www.icv.hr, PU virovitičko-podravska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content