Nikola Gondi, najbolji virovitički kadet u 2019., nastavio s uspjesima: Zlatom na Grand Prixu Croatia potvrdio svoju kvalitetu

Protekla tri dana članovi Karate kluba “Virovitica” nastupili su na 29. Grand Prixu Croatia u Samoboru.

Na turniru je nastupilo 1663 natjecatelja iz 268 klubova iz 22 države. Iz Virovitičkog karate kluba prvo je nastupio Mihael Štefović, koji je izgubio prvu borbu s 0:4. S krivom procjenom trener i Mihael su napustili natjecanje. Nakon otprilike sat vremena obavješteni su da bi Mihael trebao raditi još četiri repasažna meča za treće mjesto. No nisu se stigli vratiti te je tako propuštena mogućnost Mihaelu da se pokuša izboriti za broncu.

Druga je nastupila Maja Kozlinger u juniorskom uzrastu, koja gubi prvu borbu s rezultatom 1:1, obzirom da joj je suparnica napravila prvi poen pa joj je po pravilu tako i dodijeljena pobjeda. Maja je ušla u repasaž koji gubi i s time mogućnost da se izbori za treće mjesto.

Istog dana nastupili su u disciplini kata: Sara Malčec, Matija Relić i Luka Maks Šenjug, koji nisu uspjeli doći do značajnijeg plasmana.

U nedjelju je u učeničkoj konkurenciji nastupio Vito Radelić. Vito je u dvorani čekao od 10,30 sati, a njegova kategorija počela je raditi tek oko 22 sata, što je preveliki umor za učenički uzrast. Vito je pobijedio u dvije borbe dok je trećoj izgubio na izjašnjavanje sudaca s 2:3, a time i pravo daljnjeg nastupa.

U mlađe kadetskom uzrastu +57 kilograma nastupio je Nikola Gondi, koji je pobjedama u pet borbi zasluženo osvojio prvo mjesto i stao na najviši tron na kojem mu je dodijeljen pobjednički pokal i zlatna medalja. Tim rezultatom Nikola je samo potvrdio svoju titulu najboljeg sportaša grada Virovitice u 2019. godini.

U katama su u mlađe kadetskom uzrastu nastupili Lovro i Laura Erak. Lovro je izgubio u nastupu za finale i kasnije za treće mjesto, pa se tako morao zadovoljiti petim mjestom, dok se Laura nije izborila za veći plasman.

U mlađe seniorskom uzrastu nastupili su Sara Malčec i Matija Relić kojima je ovo bio zadnji ispit pred Europsko prvenstvo u Budimpešti idućeg mjeseca. Sara, iako bolesna, zadnjih 10 dana uspjela se izboriti za peto mjesto, dok je Matija došao do sedmog mjesta.

(www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content