NOĆ MUZEJA U VIROVITICI Otkrijte povijest muzeja, testirajte svoje znanje i pokušajte pobjeći iz sobe za bijeg

Nakon dvije godine stanke (zbog iseljenja i radova na obnovi Dvorca Pejačević), Gradski muzej Virovitica u svom će novom ruhu sutra (petak) primiti posjetitelje u tradicionalnoj manifestaciji Noć muzeja, a koja se u Hrvatskoj organizira po petnaesti put.

Ravnateljica Mihaela Kulej kaže kako je sada pravo vrijeme da Muzej posjete svi zainteresirani i otkriju bogat program koji su za njih pripremili.

-Imamo jako lijepu temu za ovogodišnju Noć muzeja, a to su Velike obljetnice hrvatskih muzeja. Mi u temi sudjelujemo s velikom obljetnicom početka gradnje Dvorca Pejačević, stoga smo i naš program posvetili tome. Pozivamo sve građane: dođite!

84452788 2573501612704032 3138409981318004736 oOd 18 sati navečer do 1 sat poslije ponoći čeka vas razgledavanje stalnih postava muzeja,  „Drveno doba“ i „Povijest grada i dvorca“, zatim tematski pub quiz, određen temama kao što su Dvorac i obitelj Pejačević, Gradski muzej Virovitica, odnosno temama iz našeg stalnog postava. Posjetitelje očekuje i popularni „escape room“, odnosno soba za bijeg, za koju su rezervacije već popunjene – kaže ravnateljica M. Kulej, dodajući kako je organizacija sobe za bijeg, budući da u njoj ne mogu sudjelovati svi, predstavljala pravi organizacijski izazov.

Nakon razgledanja i drugih sadržaja, od 23 sata na rasporedu je koncert Damira Kukuruzovića Django Groupe. Damir Kukuruzović je najistaknutiji hrvatski predstavnik glazbe Djanga Reinhardta, romsko-belgijskog gitarista i skladatelja zaslužnog za osmišljavanje i popularizaciju gypsy jazza.

-Riječ je o jednom lijepom jazz koncertu u kojem možemo svi uživati, stoga se nadam da se vidimo u Noći muzeja – pozvala je posjetitelje ravnateljica Mihaela Kulej. (www.icv.hr, mlo)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content