Čuvarice kulturne baštine Kladare uz vašu pomoć pomažu djeci oboljeloj od leukemije i limfoma

Čuvarice kulturne baštine Kladare ponovno su se uključile u akciju prikupljanja plastičnih čepova za Udrugu oboljelih od limfoma i leukemije Čakovec. Naime, ispred Etno zbirke “Bakina priča” u Kladarama postavile su kantu u koju svi koji žele pomoći djeci oboljeloj od leukemije i limfoma mogu ubaciti plastične čepove, a one će ih dostaviti Udruzi.

-Na ideju za prikupljanje plastičnih čepova potaknuo nas je članak na internetu koji je objavila Udruga oboljelih od leukemije i limfoma iz Čakovca. Naša članica Elvira Kodžaga predložila nam je da svi članovi naše udruge počnu sakupljati čepove kako bi ih mogli poslati u Čakovec – izjavila je predsjednica ”Čuvarica” Majda Kodžaga.

85247241 124705448978500 1053518476565544960 n
Foto: Čuvarice kulturne baštine Kladare

Prva pošiljka poslana je u prosincu prošle godine. S čepovima, Udruga je poslala i nekoliko ukrasa koje su njezini članovi samostalno izradili na Božićnoj radionici te nešto slatkiša za male bolesnike. Uvidjevši da se sakupio velik broj čepova, preko Facebook stranice akcija se proširila na sve ljude koji su iskazali želju za pomoć oboljelima.

– Ostali smo iznenađeni s brojem ljudi koji su se javili da imaju čepove i da ih žele dati našoj Udruzi kako bi ih mogli dostaviti u Čakovec. Sakupljajući plastične čepove činimo dobro za okoliš, a ujedno činimo i humanitarno djelo. Za kilogram plastičnih čepova Udruga oboljelih od leukemije i limfoma dobije kunu i 20 lipa, a sa svim prikupljenim sredstvima kupuju se lijekovi za oboljele – dodala je.

87179182 251807802496985 4126835234920464384 n
Foto: Čuvarice kulturne baštine Kladare

U ovu akciju uistinu se mogu uključiti svi. Sve što je potrebno učiniti jest prikupiti što više plastičnih čepova s boca različitih amabalaža, od boca s vodom, sokova pa sve do omekšivača. Sakupljanjem plastičnih čepova možete pomoći djeci oboljeloj od leukemije i limfoma da nabave skupe lijekove i pomoći im u njihovim teškim trenutcima. Plan je dostaviti drugu pošiljku prije Uskrsa, tako da svi zainteresirani imaju dovoljno vremena za priključivanje ovoj akciji.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content