Podijeljena odličja vinarima za izložbu vina koja se trebala održati u sklopu Viroexpa

Virovitički sajam Viroexpo od svojih početaka bio je vezan uz vinare i vinogradare, koji su na sajmu organizirali izložbe i ocjenjivanje vina. Tako je bilo planirano i za ovogodišnji sajam. Vinari su poslali svoje uzorke, koji je stručno povjerenstvo ocijenilo, ali je zbog pandemije koronavirusa sajam otkazan te nije bilo niti planirane podjele odličja.

Udruga voćara i vinogradara „Sveti Vinko“ iz Virovitice stišavanjem pandemije organizirala je u mjesnom domu virovitičkog prigradskog naselja Podgorje svečanu podjelu odličja. Od 140 uzoraka vina 46 je dobilo zlatno, 74 srebrno, 19 brončano odličje, a jedan uzorak je zaslužio priznanje.

IMG 7697 Custom

Sve nazočne na početku je pozdravio predsjednik Udruge  voćara i vinogradara „Sveti Vinko“ Mate Anić. 

Voćare i vinogradare pozdravili su gosti direktor sajma Viroexpo i pročelnik  Upravnog odjela za gospodarstvo i poljoprivredu Virovitičko-podravske županije Bojan Mijok, zamjenik gradonačelnika Virovitice Damir Marenić i Igor Andrović Virovitičko-podravski župan.

Uz njih na svečanoj dodjeli odličja bili su Marijo Klement zamjenik Virovitičkog podravskog župana i Vlasta Honjek-Golinac zamjenica gradonačelnika Virovitice.

-Imam povjerenje u naše vinogradare i vinare. Znam da na se na prostoru naše županije rade vrhunska vina – naglasio je tom prilikom župan Andrović.

IMG 7713 Custom

-Vina s ovog podneblja čestu puta su podcijenjena, iako su izuzetno kvalitetna – pohvalio je naše vinare predsjednik prosudbenog povjerenstva ovogodišnje izložbe vina Franjo Majnarić.

Zlatna odličja vinarima je podijelio je Igor Andrović, Virovitičko-podravski župan, srebrna je podijelio Franjo Majnarić, dok je brončana podijelila zamjenica gradonačelnika Virovitica Vlasta Honjek-Golinac.

Nakon dodjele odličja Franjo Majnarić održao je radionicu za vinare o ocjenjivanju vina s konkretnim uzorcima, koje je tom prilikom donio. Majnarić je naglasio da kvalitetu vina prepoznajemo gotovo svim osjetima: vidom, mirisom, okusom ,a kada je riječ crnim vinima i dodirom. Vinari su radionicu pratili s velikim interesom postavljajući niz konstruktivnih pitanja.

(www.icv.hr, mš)

[g-gallery gid=”593836″]

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content