S.O.S. VIROVITICA U sklopu projekta “Tata mata od zanata” održana radionica “Zdrava prehrana dojenčadi i djece”

U sklopu projekta “Tata mata od zanata” kojeg provodi udruga S.O.S. Virovitica, proteklog vikenda u prostorijama Kabineta “Sretno dijete” održana je radionica o važnosti zdrave prehrane djeteta koju je održala Nina Patačko, magistra nutricionizma.

Inače, projekt “Tata mata od zanata” jednogodišnji je projekt koji financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a provodi ga udruga S.O.S. Virovitica. Cilj projekta je povećanje roditeljskih vještina očeva na području Virovitičko-podravske županije.

118529060 923342798159286 4349524529205144769 n

Radionica je organizirana s ciljem da sudionicima pobliže predstavi sve o važnosti zdrave prehrane djeteta, od samog početka dohrane te prehranom tijekom odrastanja. Govorila je o prehrani i dijetama za dojenčad i djecu koja su alergičari te onoj djeci koja imaju poseban metabolički poremećaj. Osvrnula se na to koliko je važno voditi računa o unosu zdravih namirnica kod dojenčadi i djece te koje posljedice mogu biti ako dijete ne unosi zdrave nutritivne namirnice u organizam.

Radionica je bila interaktivnog tipa te su sudionici postavljali pitanja kako bi riješili nedoumice koje imaju vezano uz prehranu vlastitog djeteta i tako unaprijedili svoja roditeljska znanja i vještine o pravilnoj ishrani djeteta. Svi sudionici iskazali su zadovoljstvo radionicama i predavačima.

(S.O.S. Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content