POČELA SEZONA U prvoj utakmici čak 100 koševa košarkašica ŽKK Virovitice

Virovitičke košarkašice do 13 godina starosti (Z-13) ogromnom pobjedom nad drugom ekipom varaždinskog Vindija istaknule su kandidaturu za osvajanje prvog mjesta u Regiji Sjever kao i prekid višegodišnje dominacije Podravca iz Virja. Iako se na startu očekivala pobjeda Virovitičanki, ovakvoj dominaciji se nitko nije nadao. Igračice trenera Roberta Fritza od samog početka krenule su agresivno i jednostavno nisu dale disati gošćama iz Varaždina. Prva petorka na današnjoj utakmici Deskar – Bucifal – Gverić – Cenger i Bosnić nemilice je vršila pritisak i parala protivnički koš. Kako je prva četvrtina završila sa pomalo nestvarnih 40:0 trener Robert Fritz dao je priliku mlađima ne bi li gošće iz Varaždina bile što ravnopravniji suparnik. To su iskoristile Ena Salajić i Lana Bajivić i upisale se u strijelce.

Iako ozlijeđenog prsta u igru je uz bandažu ušla i Alisa Lovreković te postigla 10 koševa uz nekoliko uspješnih skokova. Treća četvrtina bila je preslik dominacije prve petorke te se krajem četvrtine broj koševa popeo na 96. U posljednjoj četvrtini odličan prodor izvela je Lea Štampar i postigla po prvi put u ovom uzrastu za Virovitičanke 100-ti koš. Na kraju se rezultat zaustavio na 104:24. Najefikasnija kod domaćih bila je Margareta Cenger sa 26 postignutih koševa te nekoliko odličnih asistencija. Uz bok su je pratile Nika Gverić sa 20 koševa te Maja Lena Bucifal sa 18. Obje su se posebno istaknule svojom borbenošću. Alisa Lovreković dodala je 10, a Hana Deskar, Korina Bosnić i Lana Bajivić po 8 koševa. Svoje prve minute u ovom uzrastu upisale su mlađahne Mia Milković, Lucija Petras i Ema Kovačević.
Idući vikend Virovitičanke putuju u Križevce gdje ih očekuje Radnik uvjeren da može spremiti iznenađenje no po danas viđenom teško će im to poći za rukom.

ŽKK Virovitica: Ema Kovačević, Margareta Cenger 26, Alisa Lovreković 10, Maja Lena Bucifal 18, Hana Deskar 8, Nika Gverić 20, Mia Milković, Lana Bajivić 8, Korina Bosnić 8, Ena Salajić 4, Lea Štampar 2. (www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content