U Zavičajnom muzeju Slatina predstavljen program 26. Međunarodnog glazbenog festivala “Dani Milka Kelemena”

U spomen sobi Milka Kelemena u Zavičajnom muzeju Slatina, jučer (ponedjeljak) je upriličena konferencija za novinare na kojoj je predstavljen program 26. Međunarodnog glazbenog festivala “Dani Milka Kelemena”.

Konferencija je, kao i prošle godine, trebala biti održana 30. ožujka na dan obilježavanja rođenja maestra Kelemena, ali zbog situacije vezane uz koronavirus upriličena je uoči samog festivala koji će biti od 8. do 18. listopada.

Nazočne na konferenciji je pozdravio predsjednik Festivalskog odbora DMK Antonio Brzica, koji je istaknuo da se ovogodišnji festival održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića. Supokrovitelji su Grad Slatina, Ministarstvo kulture, Virovitičko-podravska županija, Turistička zajednica grada Slatine i brojni drugi, a Glazbena škola Milka Kelemena Slatina po drugi puta je glavni suorganizator.

Uz Brzicu, u predstavljanju programa ovogodišnjeg festivala nazočili su slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić, predsjednica Matice Hrvatske Ogranak Slatina Zorica Varga i v.d. ravnatelja Zavičajnog muzeja Slatina Srđan Đuričić.

U narednim danima, Stožer civilne zaštite grada Slatine izdat će određene upute vezane uz COVID-19 i Festival DMK, a kako je zbog koronavirusa ograničen broj posjetitelja za sve glazbene događaje, potrebno se predbilježiti na email [email protected] ili na telefon 033-550-854.

Za prvi event u sklopu programa, odnosno izložbu “Kelemenov pozdrav svijetu” posjetitelji se mogu predbilježiti na brojeve 033/551-171, 099/547-0955 ili elektroničkom poštom: [email protected]

(www.icv.hr, adf, mf, foto: D. Fišli)

DMK Poster Program 1

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content