Na konferenciji za medije HSPD upozorio na “harangu” na novinare i utjecaj politike na pravosuđe

Predsjednik Hrvatske stranke pravne države (HSPD) Siniša Prpić, ujedno i virovitički gradski vijećnik, održao je danas (ponedjeljak) ispred zgrade bivše Bille u Virovitici konferenciju za novinare. Povod konferenciji bio je, kako sam kaže, „haranga“ koja se vodi protiv pojedinih novinara s lokalnih i nacionalnih medija u posljednjih par mjeseci, a koje tuži bivši potpredsjednik Vlade Tomislav Tolušić jer je bio tema njihovih članaka.

Pozvao je T. Tolušića da tužbe povuče jer „ima vinariju s kojom se može baviti, a ne da s pozicije sile jačega ide na novinare“.

Prpić je podsjetio da i sam ima iskustvo kao tužitelj, kada je prijašnjih godina tužio T. Tolušića i I. Kirina.

Već u prvom stupnju vidjelo se koliki je utjecaj politike na sudove i pravosuđe, jer ni jedan ni drugi nisu bili osuđeni za djelo za koje ih je tužio, rekao je novinarima. Podsjetio je i kako je zakazao sustav pravosuđa u njihovom slučaju, zbog kojeg je i osnovana politička stranka.

– Što reći kao predsjednik Hrvatske stranke prave države, kad se sjetimo da već 13 godina HSPD vodi sud s Ministarstvom financija RH? Sjećate se, to je ona velika pljačka Štedno-kreditne zadruge Virovitica, gdje je 25 posto Virovitičana oštećeno u tom slučaju. I što reći na ovaj slučaj, gdje imamo 17 milijuna kuna nestalih iz gradske blagajne i već 17 mjeseci nemamo pojma gdje je to završilo? – pitao je Prpić novinare na konferenciji u ponedjeljak.

(www.icv.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content