U Općini Magadenovac “izraslo” solarno stablo, prvo takvo u Miholjštini

Općinski trg u Magadenovcu osvjetljen je sada nekom novom svjetlošću jer na njega je postavljeno solarno stablo. Njegovu “krošnju” čine veliki kvadratni listovi koji sunčevu svjetlost pretvaraju u električnu energiju.

Uz drvo postavljeno u Školskoj ulici, nedaleko od zgrade Općine Magadenovac, nalaze se i tri pametne klupe. One imaju čeličnu konstrukciju sa sjedalom od sibirskog ariša te LED ambijentalnu rasvjetu koja se uključuje ovisno o zalasku Sunca i omogućava bolju vidljivost u kasnim večernjim satima.

IMG 9eca5c24fd6e9c0290f5873cd75c617f

Uz užitak na tom prostoru “posebnoga sjaja” mještani mogu besplatno puniti mobilne telefone, laptope ili neke druge elektronske uređaje.

Solarno drvo visine je pet metara, metalne je konstrukcije i ima deset grana koje završavaju dizajniranim listovima, u koje su ugrađene solarne ploče. U donjem dijelu koji je ujedno namijenjen sjedenju i odmaranju, nalazi se ostatak opreme fotonaponskog sustava.

Za taj urbani mobilijarni “kutak” sredstva je osigurala Općina Magadenovac, a u njemu će zasigurno uživati ne samo mještani već i cijela Miholjština na području koje je ovo prvo takvo e-stablo.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content