10 projekata koji mijenjaju lice Virovitice: Veliko smo gradilište i ove godine

Nastavljaju se ulaganja u velike projekte koji će Viroviticu mijenjati i u 2021. godini. Koji su najveći i koji će značajno utjecati na nove usluge, bolje radne uvjete zaposlenika, ali i omogućiti nešto novo na našem području, otkrijte u našoj galeriji. Neki od njih započeti su prijašnjih godina pa će ove biti završeni.

1. Dvorana i trg kod Osnovne škole Vladimir Nazor
Vrijednost: COOR, dvorana i trg – više od 83 milijuna kuna
Velika trodijelna sportska dvorana omogućit će učenicima uživanje u brojnim sadržajima i programima tjelesne i zdravstvene kulture, ali isto tako i izvannastavnim aktivnostima koje vode učitelji tjelesne i zdravstvene kulture.

trg nazori 5

2. Centar kulture
Vrijednost: 7 milijuna kuna
Osim što se na ovaj način vizualno uljepšavaju objekti u našem gradu, postižu se i značajne uštede u potrošnji energije.

centar kulture

3. Dječji vrtić Sv. Đurađ
Vrijednost: 5,5 milijuna kuna
Vrtić od ove godine pohađa 32 mališana i po prvi puta su u ovoj pedagoškoj godini upisana su sva djeca s liste, izuzev onih koji još nisu napunili godinu dana.

vrtic djuradj 2

4. Kružni tok kod Tvina
Vrijednost: 3,2 milijuna kuna
Pridonijet će sigurnosti, smanjiti rizike na raskrižju i broj prometnih nesreća. Osim radova na rekonstrukciji kolničkih konstrukcija izmijenjena je i zaštićena postojeća instalacija, odrađena oborinska odvodnja ceste, pješačko-biciklističke staze te javna rasvjeta.

rotor tvin 3

5. Obnova željezničke pruge Virovitica – Pitomača
Vrijednost: 170 milijuna kuna
Povećat će se brzina i sigurnost, obnoviti 22 željeznička prijelaza te stajališta vlakova u Pitomači, Vukosavljevici, Špišić Bukovici i Virovitici.

obnova pruge

6. Gradska tržnica
Vrijednost: 330.000 kuna
Na starom dijelu virovitičke Gradske tržnice postavljene su nove pločice i poboljšani uvjeti kako bi prodavačima i kupcima bilo ugodnije i kako bi bili zaštićeniji od vremenskih uvjeta, konkretno, vjetra i propuha. U ovoj godini plan je uvesti grijanje za još bolje uvjete.

MG 8478

7. Tehnološko-inovacijski centar (TIC) Virovitica
Vrijednost: 17,5 milijuna kuna
Tehnološko-inovacijski centar (u krugu bivše vojarne, uz Visoku školu Virovitica) omogućit će razvitak prvenstveno poljoprivrede i pomoći brojnim OPG-ovima s ovog područja da si osiguraju bolji plasman proizvoda.

tic 2

8. Postrojenje za pročišćavanje otpadnih voda
Vrijednost: 60 milijuna kuna
Izgradnjom novog uređaja znatno će se unaprijediti sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Virovitica.

prociscivac

9. Reciklažno dvorište
Vrijednost: 4,9 milijuna kuna
Reciklažno dvorište nalazi se pored Gradskog odlagališta u Virovitici, a svrha je projekta osigurati smanjenje količine komunalnog otpada i povećanje udjela odvojeno skupljenog otpada s ciljem recikliranja.

reciklazno dvoriste vtc 2

10. Centar za istraživanje i razvoj u mljekarstvu
Vrijednost: 36 milijuna kuna
Baza za pomoć mljekarima i stočarima s našeg područja – nudit će usluge za istraživanje i razvoj novih proizvoda na bazi mlijeka, usluge probne proizvodnje novih proizvoda od mlijeka prema zahtjevu poduzetnika iz mljekarskog sektora; usluge laboratorijskih istraživanja, kao i edukacije i stručnog treninga.

sirana

(www.icv.hr, mlo, foto: M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content