Stiže val hladnoće: Moguća poledica, krajem tjedna temperature i ispod -10°C

Pred nama je osjetniji pad temperature zraka, no ipak neće biti tako „ledeno“ kao 1987. godine. Temperaturni minimum od -24,3°C na području Virovitice mjerili smo 13. siječnja 1987. godine.

Od sutra će temperature zraka postupno padati. Najniže temperature zraka očekujemo u dane vikenda kada bi se na području Virovitičko-podravske županije mjestimice temperatura zraka mogla spustiti do ili koji stupanj ispod ledenih -10°C.

Dobra je vijest za sve koji jedva čekaju toplije vrijeme, da je u tjednu koji dolazi sve izgledniji osjetniji porast temperature zraka. Tako da ova hladnoća neće dugo potrajati.

Povremen snijeg očekujemo tijekom četvrtka. Ali ništa značajno. Ponegdje će se skupiti koji snježni centimetar.

Generalno gledajući, tjedan pred nama će biti suh uz izmjenu sunca, ali i oblaka. Temperature zraka tijekom jutra očekujemo od -10°C ili koji stupanj niže tijekom vikenda do -3°C. Najviše dnevne od 0°C, ili koji stupanj niže u dane vikenda, do 4°C.

Vjetar slab do umjeren u okretanju na južne smjerove krajem tjedna. Tijekom jutra i večeri očekujem mjestimičnu maglu ili sumaglicu. A zbog niskih temperatura zraka moguća je poledica.

(www.icv.hr, kp)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content