4. LIGA BJ-KC-VT Akassou i Paz Rodrigues glavni akteri na stadionu Park, u županijskom derbiju svakom po bod

Utakmica između Suhopolja i Slatine opravdala je epitet derbi susreta, ne samo zbog toga što su se u 16. kolu 4. nogometne lige BJ-KC-VT susrela dva kluba s područja naše županije, već su taj naziv zaslužili i po svemu prikazanom na terenu. Iako su se nad stadionom Park uz prohladno vrijeme nadvili i tmurni oblaci, igrao se dobar nogomet. Glavni akteri bili su novopridošli Eric Augusto Akassou u “žuto – zelenom” i Luander Paz Rodrigues u “plavom dresu” koji su međusobni “dvoboj” završili svaki s po dva pogotka.

Do prve velike prilike prošlo je svega desetak minuta. Luka Čubelić našao se u šansi pred golom vratara Roberta Bunjevca, uputio je nezgodan prizemni udarac kojeg golman Slatine odbacuje izvan igre.

IMG 3930 Custom

Nakon udarca Matote kojim je tek “zagrijao” Gabrijela Solara postignut je i prvi pogodak. Povratnu loptu na 11 metara dočekao je u uvodu spomenuti Akassou i upisao se golom u službenu statistiku suhopoljskog kluba. Slatina je svega nekoliko minuta nakon primljenog pogotka mogla vratiti stvari na početak, no Solar je nevjerovatnim obranama sačuvao svoja vrata.

Ono što im nije pošlo za nogom u 34. minuti, uspjelo je u 38. Rodrigues je dočekao obrambenu pogrešku Hodaka i matirao vratara za 1:1, rezultat kojim je završeno prvih 45 minuta.

IMG 3973 Custom

Nastavak čvrstog i borbenog susreta, u kojem je zabilježeno i nekoliko atraktivnih pokušaja i driblinga, iako nije donio previše izglednih prilika, donio nam je dva nova pogotka.

Prvo je u 61. minuti nakon udarca Kucljaka, kojeg vratar gostiju odbija na vrh peterca, na odbijenu loptu najbrže natrčao Akassou i poentirao za 2:1, a samo deset minuta kasnije brazilac Rodrigues ostaje sam na drugoj vratnici i još jednom zabija za konačnih 2:2.

Podjela bodova vjerovatno je i najpravedniji rezultat kojim se današnji susret mogao završiti, iako su tri boda mogla pripasti i jednoj i drugoj momčadi.

IMG 3981 Custom

Nastavak natjecanja donio je tako jednu i više nego zanimljivu utakmicu u kojoj gledatelji nisu mogli uživati. Oba sastava pokazala su agresivnost, borbenost i spremnost, stoga se za dobre rezultate naših predstavnika u nastavku sezone sigurno ne moramo brinuti.

-Rezultat je realan. Imali smo više loptu u nogama, ali to nismo iskoristili. Idemo dalje – zaključio je trener Slatine Damir Pemper.

-Na treninzima smo se kompletirali tek ovog tjedna. Kod 1:0 nismo iskoristili odličnu priliku za 2:0. Na kraju je završilo podjelom bodova. Ovo je izjednačena liga u kojoj svako svakog može pobijediti – nakon utakmice izjavio je trener Suhopolja Tomislav Filipović.

(www.icv.hr, mra, foto: M. Šolc)

[g-gallery gid=”623971″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content