KATOLIČKA OSNOVNA ŠKOLA O Uskrsu kroz bogat program, igre i promišljanja

Promišljali su o Kristovom životu, muci i uskrsnuću, povezivali duhovnost s književnim djelima o Isusu, raspravljali o važnosti solidarnosti i dobrote, o molitvi i zajedništvu, ali i o pravom prijateljstvu. Sve to i puno više našlo se u bogatom programu kojim su se učenici i nastavnici Katoličke osnovne škole kroz nastavu i Produženi boravak pripremali za najveći kršćanski blagdan – Uskrs.

„Petaši“ su početak Velikoga tjedna posvetili su Kristovim djelima, propitivali se što bi ga sami pitali danas, a posvetili su mu i svoje stihove. Oni nešto mlađi učili su u običajima, povezanosti Uskrsa s jajima, pilićima i zečićima.

Razredi su obišli i virovitički gradski centar, kako bi dio naučenog prepoznali i u okolini. Program priprave za Uskrs bio je i prepun molitve, igara, kvizova, pa i pravih potraga za pisanicama, onim čokoladnim, koje su djeci najdraže.

Ove godine učenici Katoličke osnovne škole za Uskrs su pripremili i čestitku koja govori o najvećim vrijednostima, a koje, po uzoru na Kristovu žrtvu i ljubav, svi nosimo u svojim srcima. (www.icv.hr, KOŠ)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content