ROADPOL Krenuo pojačan nadzor vozača, poruka jasna: alkohol ili droga i vožnja ne idu zajedno

Danas (srijeda) krenula je akcija pojačanog nadzora vozača pod utjecajem alkohola i droge u prometu, koja će trajati i tijekom vikenda, pa smo dio smjene proveli s djelatnicima prometne policije, kako bismo saznali više zašto je važna i kako se provodi. 

IMG 20210616 112152 Medium

-Alkohol je jedan od četiri najveće “ubojice” u prometu, a utjecaj alkohola u nedozvoljenoj koncentraciji većoj od 0.5 g/kg je ove godine na području Virovitičko podravske županije utvrđen kod 28 počinitelja prometnih nesreća – napomenula je policijska službenica za cestovni promet Policijske uprave virovitičko-podravske Anita Relić.

Napomenula je da je svijest vozača što se alkoholiziranosti tiče porasla, ali ne toliko da mogu biti zadovoljni.

IMG 20210616 112637 Medium

-Istina je da se iz godine u godinu kontinuirano smanjuje broj vozača pod utjecajem alkohola, ali s obzirom da je prije toga svaka treća osoba koja je prouzrokovala prometnu nesreću bila pod utjecajem alkohola, još uvijek moramo puno raditi na tome da se taj problem svede na najmanju moguću brojku. Upravo se iz tog razloga cijeli ovaj tjedan provodi pojačani nadzor vozača pod utjecajem alkohola i opojnih droga – rekla je.

Testiranje vozača na utjecaj droge u organizmu i alkotestiranje vozača obavlja se na planiranim lokacijama, ali isto tako i na mjestima koje su predložili stanovnici naše županije koji su se odazvali na poziv za dostavu prijedloga lokacija.

-Naravno sve to radi se u sklopu planiranih aktivnosti organizacije ROADPOL na prometnicama diljem svih kontinenata – rekla nam je Relić.

(www.icv.hr, bs, foto: B. Sokele)

IMG 20210616 112914 Medium

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content