Održana 2. Sjednica općinskog Vijeća Crnac ovog saziva: Donesen godišnji obračun proračuna za 2020. godinu

Pod predsjedanjem Tomislava Bošnjaka, održana je 2. Sjednica općinskog Vijeća Crnac ovoga saziva koja je započela polaganjem vijećničke prisege vijećnika Pavla Vide (Domovinski pokret). Nakon Aktualnog sata na kojem je načelnik Mato Damjan argumentirano odgovorio na pitanja vijećnika vezana uz potrebne investicije i ulaganja na području općine, vijećnici se realizirali i najvažniju točku Dnevnog reda. Naime, većinom glasova donesen je godišnji obračun proračuna za 2020. godinu.

-Proračun za 2020. godinu ostvaren je u ukupnom iznosu od 8.351,359, 17 kn ili 100,14 % u odnosu na godišnji plan. Rashodi su ostvareni u iznosu 7.539 410, 76 kn ili sa 62,70 % u odnosu na plan, i promatrajući ostvarenje prihoda i rashoda ostvaren je višak prihoda u iznosu od 811, 948, 41 kn dakle planirani proračun je odlično proveden, a neki rashodi nisu ostvareni zbog neispostavljanja računa u toj prošloj godini. Za ovako malo u općinu Proračun je u odličnom iznosu i nadamo se da će tako ostati i u budućnosti, a potvrda svemu ovome je i petica koju smo dobili za transparentnost proračuna i to po četvrti puta – rekao je načelnik Damjan.

U nastavku su, također većinom glasova donesene sve odluke povezane uz godišnji obračun proračuna, a u nastavku su jednoglasno izabrane komisije nužne u radu općinskog vijeća. Nakon potvrđivanja još nekoliko redovnih odluka, vijećnici su jednoglasno dali suglasnost Općini za prijavu projektu na mjeru 7.4.1 natječaja za Program ruralnog razvoja, a riječ je o investiciji izgradnje društvenog doma u Milanovcu. Na kraju sjednice, većinom glasova općinsko Vijeće donijelo je Odluku o dodatnoj financijskoj pomoći Nogometnom klubu Crnac koji od nove sezone igra u rangu više, odnosno 1. Županijskoj nogometnoj ligi.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content