Virovitičko-podravska županija prijavila projekt „STEM For You Too“ za 700 učenika i 180 učitelja vrijedan 7,4 milijuna kuna

Virovitičko-podravske županija u okviru otvorenog Poziva Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije pod nazivom „Jačanje STEM vještina u osnovnim školama i razvoj Regionalnih znanstvenih centara za osnovnoškolski odgoj i obrazovanje u STEM području“, prijavila je projekt „STEM For You Too“ (STEM4U2) u okviru komponente A „Razvoj STEM vještina kroz opremanje školskih STEM učionica opremom“.

Cjelokupni postupak pripreme projektnog prijedloga i prijave obavio je Upravni odjel za obrazovanje i demografiju Virovitičko-podravske županije u suradnji sa VIDRA-om Agencijom za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. Cilj projekta STEM4U2 je stvaranje preduvjeta za poboljšanje STEM vještina učitelja, drugih odgojno-obrazovnih djelatnika te učenika 16 osnovnih škola partnera projekta kroz unaprjeđenje njihovih vještina te osiguranje infrastrukturnih preduvjeta i potrebne opreme za uspostavljanje modernih STEM učionica. Partneri na projektu su Centar izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije, Grad Virovitica, te 16 osnovnih škola na području Virovitičko-podravske županije. Ciljane skupine projekta su 180 učitelja i odgojno-obrazovnih djelatnika iz partnerskih osnovnih škola te 700 učenika sedmih razreda koji će kroz projekt razviti STEM vještine, uključujući potencijalno darovite i učenike s teškoćama.

Očekivani rezultati projekta pretpostavljaju osiguravanje infrastrukturnih preduvjeta i nabavu potrebne opreme za uspostavljanje modernih STEM učionica, poboljšane sposobnosti podučavanja u STEM područjima i razvijene kompetencije za identifikaciju, pružanje potpore te vrednovanje i praćenje razvoja učenika s posebno odgojno-obrazovnim potrebama za učitelje i odgojno-obrazovne djelatnike te unaprjeđenje STEM vještina učenika  16 osnovnih škola u Virovitičko-podravskoj županiji. Ukupna vrijednost proračuna projekta i projektne prijave Virovitičko-podravske županije iznosi 7.380.267,23 kn, a ista predviđa 100% sufinanciranje u omjeru 85% sredstava EGP financijskog mehanizma te 15% sredstava državnog proračuna.

Ovaj projekt svojevrsna je nadogradnja projekta Budi STEMpatičan, koji je proglašen za najbolji hrvatski EU projekt u kategoriji „Doprinos znanosti i inovacijama“ svih hrvatskih županija. Bio je to projekt Jutarnjeg lista, Hrvatske zajednice županija, Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj i portala župan.hr.

(www.vpz.hr, ad)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content