Gradonačelnik Kirin ugostio Kristinu Horvat: Ona je prva u povijesti hrvatskog powerliftinga s medaljom sa Svjetskog prvenstva u seniorskoj konkurenciji

Prije dva tjedna na svjetskom prvenstvu u Halmstadtu, u disciplini bench press, kategorija do 76 kg seniorke, podigla je 115 kg, oborila hrvatski rekord i osvojila zlato. Ona je Kristina Horvat, članica Powerlifting kluba Virovitica, hrvatska reprezentativka i prva osoba u povijesti hrvatskog powerliftinga koja nosi medalju sa svjetskog prvenstva u seniorskoj konkurenciji.

Tim povodom i uz najsrdačnije čestitke Kristinu, njenog trenera Danijela Škopeca, suca Dražena Moslavca te kolegicu iz kluba Izidoru Popović, ugostio je gradonačelnik Ivica Kirin sa zamjenicom Vlastom Honjek – Golinac te gradskim pročelnikom Alenom Bjelicom. Kristina je tri godine prvakinja u powerliftingu te dvije godine u bench pressu. Dvije godine za redom Kristina je i apsolutna prvakinja Hrvatske.

Kako ističe, njen prvi susret s utezima bio je još u studentskim danima, a za powerlifting se počela zanimati kada je krenula u teretanu 2017. godine. S treninzima je započela godinu dana kasnije kada se pridružila Powerlifting klubu Virovitica. Pravi treninzi i pripreme počeli su kada ju je počeo trenirati Danijel Škopec i tako je započela ova lijepa priča koja je danas na ponos ne samo Virovitici i Virovitičko-podravskoj županiji, već i cijeloj Hrvatskoj.

Inače, ova diplomirana inženjerka građevine radi u Brani, a kad završi s poslom – trenira. Svakodnevno je više od 3 sata među utezima i nadaleko joj nema ravne…

(virovitica.hr, vpz.hr, fotografija: Martina Bašić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content