Fenomenalne virovitičke košarkašice Z-13 među osam najboljih u Hrvatskoj – u derbiju pobijedile Vindi iz Varaždina

Nakon deset pobjeda bez ijednog poraza košarkašice ŽKK Virovitice do 13 godina starosti dočekale su veliki derbi Prvenstva Regije Sjever protiv vršnjakinja iz Varaždina ne bi li pobjedom osigurale plasman među osam najboljih ženskih košarkaških klubova u Hrvatskoj. Utakmica svih utakmica započela je tvrdo i neizvjesno sa dosta respekta u igri. Čvrste obrane rezultirale su malim brojem koševa te je poluvrijeme završilo gotovo rukometnim rezultatom 14:14. Drugi dio započeo je u istom ritmu da bi sredinom treće četvrtine Virovitičanke po prvi put ostvarile osjetniju prednost od pet koševa razlike te u posljednju četvrtinu krenule sa rezultatom 27:23.

Trener Robert Fritz iznenadio je Varaždinke presingom koji je ovaj put ostavio za drugi dio utakmice procijenivši da su djevojke energetski spremne za to. Naime u utakmici protiv istog protivnika, u prvom dijelu Prvenstva, djevojke su se igrajući presing u prvom poluvremenu energetski previše potrošile te su pale u trećoj četvrtini i dovele pobjedu u pitanje. Ovaj put nije bilo tako, Virovitičanke su prelomile utakmicu koja je u posljednjoj sekundi tricom Nike Gverić završila sa petnaest koševa razlike odnosno 49:34. Najviše koševa postigle su Nika Gverić 19 i Alisa Lovreković 17 koševa. Margareta Cenger dodala je 7 koševa dok su se u strijelce upisale i Maja Lena Bucifal, Dorotea Blažičević i Lana Bajivić, ali pobjedila je ekipa koju krasi prije svega zajedništvo kako na terenu tako i izvan njega. Sve igračice koje su ušle u igru kao i one koje su svojom pozitivnom energijom sa klupe bodrile svoje, prije svega prijateljice dale su nemjerljiv doprinos ovom rezultatu.

zkk vtc z13 2

Ovom pobjedom djevojke su osigurale plasman među osam najboljih ženskih košarkaških klubova u Hrvatskoj što je najveći uspjeh u ovoj kategoriji mlađahnog košarkaškog kluba iz Virovitice. Preostala su još tri kola do kraja kada će Virovitičanke pokušati ispisati povijest i ostvariti četrnaest pobjeda u isto toliko kola te odnijeti titulu prvakinja Regije Sjever koja okuplja najbolje košarkaške klubove iz pet županija sjevero-zapadne Hrvatske.

Vindi Varaždin – ŽKK Virovitica 34:49

ŽKK Virovitica: Maja Lena Bucifal 2, Lana Bajivić 2, Alisa Lovreković 17, Margareta Cenger 7, Nika Gverić 19, Ena Salajić, Tena Tolušić, Dorotea Blažičević 2, Naya Čevelak, Lorena Kanižaj, Nikolina Hetzel, Monika Požežanac Sabolić i Lucija Petras. (www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content