Veleposlanik Republike Francuske u Republici Hrvatskoj Gaël Veyssière posjetio Panonski drvni centar kompetencija

U sklopu posjete Virovitičko-podravskoj županiji, veleposlanik Republike Francuske u Republici Hrvatskoj Gaël Veyssière, uz svoje suradnike među kojima je bio i Guillaume de Forceville, zamjenik glavnog direktora investicijskog fonda Pearl Infrastructure Capitala Guillaume de Forceville, posjetio je Panonski drvni centar kompetencija u Virovitici. Sa samim projektom, ali i sa sadašnjim, ali i budućim projektima, veleposlanika Republike Francuske u RH, uz župana Igora Androvića, upoznao je direktor Panonskog drvnog centra Denis Validžić. Uz župana Androvića, u Panonskom drvnom centru kompetencija, između ostalih, bio je i zamjenik župana Marijo Klement, gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin…

Panonski drvni centar kompetencija je 2018. godine bio pobjednik Izbora za najuspješniji lokalni EU projekt 2016./2017. u kategoriji Investicijski i strukturni projekti, a koji je provodilo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Riječ je o projektu Virovitičko-podravske županije vrijednom gotovo 45 milijuna kuna, do čega je 99 posto europskih sredstava bilo bespovratnih.

Panonski drvni centar kompetencija uspješan je primjer suradnje znanstvenika, industrije i lokalne zajednice, sa zajedničkim ciljem unaprjeđenja poslovanja i gospodarske situacije Virovitičko-podravske županije, cijele Hrvatske, ali i šire regije. Jednako tako, jedini je centar za razvoj drvne industrije u Hrvatskoj koji u svim fazama razvoja proizvoda pruža usluge malim i srednjim poduzetnicima iz drvno-prerađivačkog sektora u regiji, s naglaskom na istraživanje i inovacije.

(vpz.hr, foto: K. Toplak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content