Predstavljen projekt “Učimo zajedno”vrijedan gotovo 7 milijuna kuna: 164 učenika s poteškoćama u razvoju dobiva pomoćnike u nastavi

U peti ciklus EU projekta „Učimo zajedno” uložit će se gotovo  7 milijuna kuna, a njegovom realizacijom 164 učenika s teškoćama u razvoju dobiti će pomoćnike u nastavi. Projektom se otvaraju i 154 radna mjesta u osnovnim i srednjim školama Osječko – baranjske županije, istaknuto je na današnjoj konferenciji (srijeda) na kojoj je predstavljen projekt u Velikoj vijećnici Skupštine OBŽ u Osijeku.

O pojedinostima  projekta govorila je županijska pročelnica za školstvo Miranda Glavaš-Kul.

– Trajat će 12 mjeseci, a vrijednost mu je 6 milijuna 977  tisuća kuna. Sredstva su osigurana iz Europskog socijalnog fonda i proračuna RH. Partneri su 45 osnovnih i 10 srednjih škola kojima je osnivač Osječko-baranjska županija te četiri udruge. Novina je u četvrtom ciklusu projekta da će se radno vrijeme asistenata produžiti na 5 odnosno 6 sati, jer se pokazalo da su 4 sata premalo, a cjelokupni je izbos koji je izdvojen za projekt namijenjen za plaće djelatnika – istaknula je.

IMG 3272
Foto: OBŽ

Osječko-baranjski dožupan Josip Miletić rekao je kako je za ovaj projekt Županija izdvojila oko 350 tisuća kuna, te se njime promiče socijalnu inkluziju i pravo na jednake uvjete školovanja za sve.

Kako projekt funkcionira u osječkom Centru za autizam govorio je ravnatelj Vladimir Bjelobrk, a koordinatorica projekta u Osnovnoj školi Dalj Zrinka Vučinić iznijela je prednosti projekta u toj sredini.

(www.icv.hr, tj)

IMG 3273
Foto: OBŽ

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content