Virovitica će ovog vikenda biti domaćin PH u powerliftingu i bench pressu: Županiju posjetio predsjednik Međunarodnog powerlifting saveza Gaston Parage

U subotu i nedjelju, Virovitica će biti domaćin 11. Prvenstva Hrvatske u powerliftingu i bench pressu. Ovo prvenstvo bit će najveća do sada, prijavljen je 181 natjecatelj, od kojih 60 žena, iz 25 hrvatskih klubova.

Tim povodom, predsjednika Međunarodnog powerlifting saveza Gaston Parage, uz predsjednika Hrvatskog powerlifting saveza Danijela Škopeca i glavnog tajnika HPS-a, te predsjednika Powerlifting kluba Virovitica Dražena Moslavca, primio je virovitičko-podravski župana Igor Andrović i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin. Uz njih, bili su tu i Vlasta Honjek-Golinac zamjenica gradonačelnika Virovitice i Dora Međimorec, tajnica Sportske zajednice Virovitičko-podravske županije. Natjecanje će se održavati u Sportskoj dvorani OŠ Ivana Brlić Mažuranić.

Župan Andrović i gradonačelnik Kirin upoznali su predsjednika Gastona Paragu s karakteristikama Virovitičko-podravske županije i grada Virovitice, naglasili važnost sporta, posebno powerliftinga i bench pressa koji u Virovitici unazad nekoliko godina bilježi sjajne rezultate, a jedan od najvećih je osvajanje zlatne svjetske medalje Kristine Horvat na nedavno u Švedskoj održanom SP u bench pressu.

Predsjednik Gaston Parage, koji dolazi iz Luxembourga, u Virovitici je bio i 2017. godine, a ovom prigodom je podcrtao vidne pozitivne promjene koje se mogu vidjeti u Virovitici i Virovitičko-podravskoj županiji u odnosu na to doba. Svečano otvorenje natjecanje je u subotu u 8,30 sati. Organizator je Powerlifting klub Virovitica uz podršku Virovitičko-podravske županije, Grada Virovitice, Sportske zajednice VPŽ, Sportske zajednice Grada Virovitice. U subotu su na rasporedu natjecanja iz powerliftinga, a u nedjelju je na redu bench press.

(vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content