Mlade virovitičke snage najbolje na 7. Memorijalnom turniru Vilim Tičić: Virovitica se još jednom potvrdila kao grad rukometa

U virovitičkoj sportskoj dvorani Osnovne škole Ivane Brlić – Mažuranić u nedjelju, 18. rujna, u povodu Dana Virovitičko–podravske županije, te u organizaciji Rukometnog saveza Virovitičko–podravske županije, održan je 7. Memorijalni turnir u mini rukometu “Vilim Tičić”.

Na turniru je sudjelovalo deset ekipa s više od 100 malih rukometnih ‘zvijezda’ s područja Sisačko-moslavačke i Virovitičko–podravske županije. Sve goste, na početku je pozdravio član Upravnog odbora Hrvatskog rukometnog saveza i predsjednik Rukometnog saveza VPŽ Antun Blažević.

-Svim sudionicima želim dobrodošlicu u Viroviticu i želim vam da se ugodno osjećate na ovom turniru. Nadam se da će većina vas izrasti u rukometaše koji će činiti okosnicu klubova u sredinama u kojima budete igrali – u uvodu je rekao Antun Blažević.

Turnir je, u nazočnosti tajnice Sportske zajednice Virovitičko–podravske županije Dore Međimorec, tajnika Sportske zajednice grada Virovitice Tihomira Majstorovića, virovitičke rukometne legende Ladislave Horak Jergović i koordinatora za mlade uzraste Rukometnog saveza Virovitičko–podravske županije Željka Poljaka, otvorio virovitički gradonačelnik Ivica Kirin.

-Ovim se turnirom podsjećamo na bogatu rukometnu povijest našeg grada. Ovaj turnir lijep je podsjetnik na Vilima Tičića koji je u Virovitici pokrenuo interes za rukomet. Ovi klinci i klinceze pokazuju da će rukomet u Virovitici i dalje živjeti i da ćemo i dalje biti grad rukometa. Uz tri postojeće, u planu su još dvije dvodjelne dvorane i gumiranje svih vanjskih igrališta, kako bi našim mladima još više omogućili da se u slobodno vrijeme bave sportom – tom prilikom izjavio je gradonačelnik Ivica Kirin.

Na kraju je sve pozdravila Ladislava Horak Jergović, popularna “Lackica”.

-Svima želim puno uspjeha u igri, koja bi za vas trebala biti zabava i razonoda. Uvjerena sam da ćete se nastaviti baviti ovim lijepim sportom i da ćete jednog dana igrati i ozbiljan seniorski rukomet – svoje buduće nasljednike na rukometnim terenima pozdravila je Horak Jergović.

Nakon uzbudljivih utakmica, na kraju turnira svim sudionicima podijeljene su medalje, te pokali za najbolje postave turnira, dok su najbolji pojedinci dobili lopte. Sve ekipe su sukladno svom plasmanu dobile pehare.

Pehare, medalje, pokale i lopte podijelili su član Upravnog odbora Hrvatskog rukometnog saveza i predsjednik Rukometnog saveza Virovitičko – podravske županije Antun Blažević, tajnica Sportske zajednice Virovitičko–podravske županije Dora Međimorec i koordinator za mlade uzraste Rukometnog saveza Virovitičko–podravske županije Željko Poljak.

Turnir je organiziran uz podršku Hrvatskog rukometnog saveza, Virovitičko-podravske županije, Grada Virovitice, Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, Turističke zajednice grada Virovitice, Sportske zajednice grada Virovitice i Školskog sportskog saveza Virovitičko-podravske županije te brojnih sponzora.

Rezultati:

DJEVOJČICE

1. kolo: 1234 Virovitica I – 1234 Virovitica II 7:0, Slatina – RK Pitomača 10:3, Orahovica I – Orahovica II 3:0

2. kolo: Slatina – 1234 Virovitica II 7:2, Orahovica I – Pitomača 5:8, Orahovica II – ŽRK 1234 Virovitica I 2:18

3. kolo: 1234 Virovitica II – Pitomača 2:5, Orahovica I – 1234 Virovitica I 0:10, RK Slatina – Orahovica II 8:0

4. kolo: 1234 Virovitica I – Pitomača 13:0, Slatina – Orahovica I 8:4, ŽRK 1234 Virovitica II – Orahovica II 3:0

5. kolo: 1234 Virovitica I – Slatina 6:2, Pitomača – Orahovica II 6:0, 1234 Virovitica II – Orahovica I 5:8

KONAČNI PLASMAN

1. 1234 Virovitica 10
2. Slatina 8
3. Pitomača 6
4. Orahovica I 4
5. 1234 Virovitica II 2
6. Orahovica II 0

Najmlađa igračica turnira – Maris Knapić (Slatina) rođena 6. kolovoza 2016

Najbolja trenerica: Ivana Uđbinac Horvat (1234 Virovitica I)

Najbolji strijelac: Una Grdić (1234 Virovitica I) s 15 golova

Najbolja vratarka: Jelena Kolarić (Slatina)

Najbolja igračica turnira: Petra Smetiško (1234 Virovitica I)

U najbolju postavu turnira još su izabrane: Ema Horvat (1234 Virovitica I), Katarina Pavlović (Slatina), Hana Veličan (Pitomača), Elda Čočaj (Orahovica I), Sara Vukšić (1234 Virovitica II) i Maris Vida (Orahovica II).

Posebnu nagradu organizatora primila je Elda Čočaj (Orahovica I), koja je na turniru proslavila rođendan.

DJEČACI

1. kolo: VIRO Virovitica I – VIRO Virovitica II 13:0, Slatina – Moslavac 14:3

2. kolo: VIRO Virovitica I – Slatina 6:5, VIRO Virovitica II – Moslavac 5:4

3. kolo: VIRO Virovitica II – Slatina 3:10, VIRO Virovitica I – Moslavac 12:0

KONAČNI PLASMAN

1. VIRO Virovitica I 6
2. Slatina 4
3. VIRO Virovitica II 2
4. Moslavac 0

Najmlađi igrač turnira: Luka Janečić (Slatina) rođen 3. kolovoza 2016.

Najbolji trener: Antonio Kufner (VIRO Virovitica I)

Najbolji strijelac: Leon Kućan (VIRO Virovitica I) s 11 golova.

Najbolji vratar: Samuel Bartolić( Slatina).

Najbolji igrač: Ivan Kovač (VIRO Virovitica I)

U najbolju postavu još su izabrani: Dominik Grahovac (VIRO Virovitica I), Filip Neralić (Slatina), Jakov Cvišić (VIRO Virovitica II) i Noa Sekulić (Moslavac).

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content