U Virovitici obilježena 23. obljetnica smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana

U subotu, 10. prosinca obilježava se 23. obljetnica smrti dr. Franje Tuđmana, utemeljitelja suvremene hrvatske države i HDZ-a. Tim povodom predstavnici Hrvatske demokratske zajednice s područja cijele Virovitičko-podravske županije odaju počast prvom hrvatskom predsjedniku i predsjedniku HDZ-a.

U centru Virovitice, ispred spomenika dr. Franji Tuđmanu, okupili su se i položili aranžman te upalili lampione predstavnici Županijskog odbora HDZ-a Virovitičko-podravske županije, Gradskog odbora HDZ-a grada Virovitice, općinskih odbora HDZ-a, predstavnici Zajednice utemeljitelja HDZ-a “dr. Franjo Tuđman”, predstavnice Zajednice žena HDZ-a “Katarina Zrinski” Virovitičko-podravske županije, kao i grada Virovitice, te predstavnici Zajednice branitelja HDZ-a “Gojko Šušak” i Mladeži HDZ-a Virovitičko-podravske županije.

-Na današnji dan prije 23 godine preminuo je otac domovine, naš predsjednik doktor Franjo Tuđman. Našli smo se i ove godine ovdje da mu odamo počast. To je ono najmanje što možemo za njega napraviti. Uvijek je bio i ostat će u našim srcima. Zahvaljujem se svima, koji su s nama utemeljiteljima došli i odali počast prvom hrvatskom predsjedniku – rekao nam je predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a “dr. Franjo Tuđman” Virovitičko-podravske županije, Marko Teskera.

(www.icv.hr, mš, foto: K. Toplak i M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content