Orahovica u TOP 10 gradova u Hrvatskoj prema povlačenju EU sredstava u odnosu na broj stanovnika

Grad Orahovica se po istraživanju portala gradonacelnik.hr nalazi u tri kategorije u top 10 gradova u Republici Hrvatskoj što je još jedan pokazatelj marljivog i predanog rada gradskog tima.

Grad Orahovica je tako na 4. mjestu nacionalne ljestvice koja prikazuje iznos povučenih EU sredstava iz EU fondova po glavi stanovnika za 2021. godinu s iznosom povučenih sredstava od 3.277,28 kuna, zatim po udjelu izdvajanja za subvencije obrtnicima u 2021. godini Grad se nalazi na 9. mjestu s izdvojenih 1,37 posto od ukupnih rashoda, a visoko 10. mjesto Grad zauzima u pogledu ostvarenog suficita za 2021. godinu.

-Prije nekoliko mjeseci bili smo u top malih gradova u Hrvatskoj na temu gospodarstva i to svakako treba istaknuti, u društvu gradova s puno većim proračunom od nas poput Bakra, Hvara, Raba i Malog Lošinja, a evo sada smo ponovno ostvarili odlične rezultate u tri segmenta. Najbolji rezultat je po povlačenju EU sredstava i tu moram spomenuti naša tri velika projekta: Orahovačko jezero i rekonstrukcija vrtića za što su radovi u tijeku te završena poduzetnička zona, a uskoro krećemo s izgradnjom nove natkrivene tržnice vrijednosti oko 6 milijuna kuna također sredstvima EU, dakle u ta četiri projekta uloženo je oko 120 milijuna kuna, a zasigurno će taj iznos do kraja godine biti i veći. Što se tiče udjela izdvajanja za subvencije obrtnicima, podsjetit ću kako subvencioniramo obrtnike i poduzetnike, ali i OPG-ove, a ostvaren je i odličan rezultat sa suficitom koji je bio nekih 12,5 milijuna kuna. Svi ovi rezultati ostvareni su u konkurenciji svih gradova u Hrvatskoj i time je naše zadovoljstvo učinjenim još i veće. Mi ćemo naravno nastaviti raditi, stvarati projekte u čemu ćemo maksimalno koristiti sredstva iz EU fondova, a sve u cilju poboljšanja uvjeta i kvalitete života u našem gradu – rekao je gradonačelnik Orahovice Saša Rister.

Rister je naglasio i kako će, u skladu s proračunom, sufinancirati obrtnike, gospodarstvenike, poljoprivrednike i sve one koje svake godine Grad Orahovica pomaže.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content