Virovitičko-podravska županija subvencionira kamate na stambene kredite liječnika, u četvrtak 24. svibnja će ugovore potpisati s 14 doktora

U Sali za sastanke Virovitičko-podravske županije, u četvrtak 24. svibnja, s početkom od 10,00 sati, virovitičko-podravski župan Igor Andrović, potpisat će ugovore o dodjeli subvencije kamata na stambene kredite kojih su korisnici doktori medicine zaposleni u zdravstvenim ustanovama čiji je osnivač Virovitičko-podravska županija.

Župan Andrović potpisat će ugovore s 14 liječnika, za što će Virovitičko-podravska županija u ovoj godini izdvojiti oko 80.000,00 kuna.

– Ovo je jedan od načina kojim želimo osigurati ostanak liječnika na području Virovitičko-podravske županije, ali u budućnosti ih i privući na rad na ovom području – podcrtao je Igor Andrović, župan Virovitičko-podravske županije.

Ova mjera, pokazala se kao dobar poticaj liječnicima za radom i ostankom u VPŽ, a pokrenuo ju je, još 2010. godine, bivši župan, danas ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić. Inače, to je samo mali djelić ulaganja Virovitičko-podravske županije u zdravstvo. Naime, u tijeku su radovi na „Dogradnja novih dnevnih bolnica Opće bolnice Virovitica“, te opremanje operacijskih sala, ukupne vrijednosti 50.000.000,00 kuna čime će se značajno doprinijeti dodatnoj kvaliteti zdravstvene usluge na području Virovitičko-podravske županije. (www.vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content