NEMA STRAHA OD OSPICA Procijepljenost djece visoka, traže se potvrde prilikom upisa u vrtić

Nakon pojave slučajeva ospica prvo u zemljama regije, a potom i u Hrvatskoj, Grad Virovitica na svojim se službenim stranicama obratio građanima Virovitice, a prvenstveno roditeljima djece koja pohađaju Dječji vrtić Cvrčak. Naime, istaknuli su kako u Virovitici nema razloga za zabrinutost od ospica jer su djeca procijepljena. Prema riječima ravnateljice vrtića Anke Tomac, potvrde o procijepljenosti traže se unazad tri godine.

– Inače, liječničko tražimo dugi niz godina i tu vidimo je li dijete cijepljeno ili ne, dok potvrdu tražimo unazad tri godine. Moram istaknuti da s tim zaista nemamo problema. U prosjeku, eventualno se dogodi da jedno dijete godišnje ne bude upisano jer roditelji ne žele da bude cijepljeno. Cijepljenje nije obavezno za djecu koja imaju privremene ili trajne kontraindikacije za cijepljenje, za što obrazloženje daju pedijatri, rekla je Anka Tomac.

Gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin apelira na roditelje koji nisu cijepili svoju djecu da to učine zbog ozbiljnih posljedica koje uzrokuju bolesti uzrokovane necijepljenjem.

Inače, ove pedagoške godine vrtić je pohađalo 472 djece, a zbog povećanog broja neupisane djece Grad Virovitica najavio je uvođenje još jedne skupine. (www.icv.hr, virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content