POČELA NABAVA Do kraja godine na našim prometnicama bit će postavljeni fiksni radari, pogledajte gdje

Do kraja godine na području naše županije uz prometnice bit će postavljeni fiksni radari. Naime, kako je početkom godine najavljivano, Ministarstvo unutarnjih poslova oglasilo je da nabavlja uređaje za mjerenje brzine, takozvane radare, za koje procjenjuje da će potrošiti do 39,4 milijuna kuna, piše Novi list.. Policija kani kupiti 75 fiksnih sustava za automatsko mjerenje brzine te 150 kućišta, što će biti montirano na stupove duž prometnica u više hrvatskih gradova. Na području naše županije tako će postaviti deset kućišta i pet kamera. Do kraja ove godine tri kamere, a tijekom sljedeće još dvije.

Sustavi za mjerenje brzine koje kupuje policija brzinu će mjeriti na minimalno dvije prometne trake, dolaznoj i odlaznoj. Na određenim mjestima u kućišta će biti instalirani uređaji za mjerenje brzine, a na drugim mjestima bit će montirana prazna kućišta, kako bi djelovala preventivno, a u njih će se po potrebi moći montirati i uređaji za mjerenje brzine, ovisno o policijskoj procjeni.

Ovo je popis lokacija na kojima će biti postavljene fiksne kamere, o kojima smo već pisali:
PITOMAČA: D2 – Ulica Ljudevita Gaja kod kbr. 167
STARI GRADAC: D2 – Ulica Matije Gupca kod kbr. 7
KAPELA DVOR: D5 – kod kbr. 29
VIROVITICA: D5 – Virovitička obilaznica u smjeru Lukača
SUHOPOLJE: D2 – Vukovarska ulica kod kbr. 77
SLATINA: D34 – Ulica Vladimira Nazora kod kbr. 261
ŠAŠEVO: D34 – ulica Šaševo kod kbr. 9
ČAĐAVAČKI LUG: D34 – kod kbr. 55
BUKOVAČKI ANTUNOVAC: D2 – kod kbr. 80
ČAČINCI: D2 – Vinogradska ulica kod kbr. 62

U okviru ove nabave policija kupuje i stotinu ručnih uređaja za mjerenje brzine, namijenjenih za vanjsku upotrebu u dnevnim i noćnim uvjetima te u uvjetima smanjene vidljivosti, saznaje Novi list. Kako pišu, to nije sve, jer policija u okviru navedenog procijenjenog iznosa nabave od 39,4 milijuna kuna kupuje i 50 komada stacionarnih sustava za mjerenje brzine, koji su montirani na tronošce. Za razliku od stacionarnih uređaja montiranih na stupove, uređaje na tronošcima policija po potrebi premješta na lokacije planirane policijskim akcijama kontrole cestovnog prometa. (www.icv.hr, ml; novilist.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content